REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czynnik podczas serwisu klimatyzacji musi zostać odessany żeby było wiadomo ile go nabić do układu dodatkowo przy takiej operacji jest wymieniany olej w układzie który smaruje sprężarkę.damianzx napisał(a):Bylem w serwisie Fiata w Opolu, gdzie wymieniono czynnik chlodzacy (nie wiem po co?), po czym wszystko jest dokladnie tak jak bylo wczesniej. W sumie nic dziwnego bo co ma czynnik chlodzacy do buczenia klimatyzacji.
Generalnie wtedy kiedy ja słyszysz to sprężarka pracuje w najcięższych warunkach. Być może winę za tak głośną pracę ponosi sprzęgło sprężarki lub on sama.damianzx napisał(a):Szczegolnie uciazliwie buczy na poczatkowych biegach. Jest to naprawde denerwujace, szczegolnie podczas jazdy po miescie. Na wiekszych biegach staje sie to mniej slyszalne z uwagi na szum w aucie wynikajacy z szybkiej jazdy.
Trzeba by było posprawdzać dokładnie czy tym co nie buczy mają taką samą sprężarkę klimatyzacji czasem sprężarki mogą się różnić np. inny producent a parametry takie same i tu może być główny problem ale trzeba by tu się dokładniej przyjrzeć mając dwa auta w których w jednym buczy a w drugim nie.damianzx napisał(a):Na forum spotkałem jednak wiele osob, którzy twierdza ze w tym samochodzie klima im nie buczy, ale również sporo, który maja ten sam problem co ja.