Klima przestała działać jeden dzień po nabiciu

22 Cze 2020, 16:58

Cześć, nabita klima, nowa chłodnica. Wszystko działało perfekt, na następny dzień nie chłodzi, gdy skręcam nawet w miejscu kierownicą, to słychać dźwięk takie jakby huczenie (może ma to jakiś związek, bo dopiero teraz się tak zaczęło dziać.). Gaz jest, sprawdzałem. Ma ktoś jakiś pomysł?
Zdzichujas
Nowicjusz

22 Cze 2020, 17:07

Buczenie przy skręcaniu będzie od pompy wspomagania a to nie ma związku z klimatyzacją.

Masz klimatyzację manualną czy automatyczną (klimatronik)?

Jak włączasz klimę to obroty silnika reagują, włącza się wentylator chłodnicy?

Zdzichujas napisał(a):Gaz jest, sprawdzałem.
Jak to zrobiłeś? Bez odpowiedniego urządzenia nie sprawdzisz ile go jest.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Cze 2020, 19:03

Tutaj na przodzie wcisnalem i gaz jest. Nie wiem ile, ale jest. Wiatrak chodzi, klima manualna, obroty nie reaguja, wczesniej reagowaly.
Zdzichujas
Nowicjusz

26 Cze 2020, 09:33

Zdzichujas napisał(a):Tutaj na przodzie wcisnalem i gaz jest.
Tak się nie sprawdza. Nawet jak ciśnienie będzie za niskie to i tak będzie w układzie gaz to będzie słychać syczenie. W warsztacie gdzie nabijają klimę by ci sprawdzili cięnienie za free tam gdzie nabijałeś.
Zdzichujas napisał(a):Wiatrak chodzi, klima manualna, obroty nie reaguja, wczesniej reagowaly.
Wentylator włącza się po wciśnięciu przycisku załączającego klimatyzację?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo S60 Cross Country
    Volvo swoją ofertę wzbogaci o kolejny samochód typu crossover. Oprócz licznych zmian stylizacyjnych, S60 Cross Country będzie miał powiększony prześwit podwozia o ponad 6 cm w stosunku do zwykłego modelu S60. ...
    Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...