Tipo 1.6 benzyna/LPG problem z odpalaiem

09 Lip 2009, 14:05

Witam. Mam problem z odpaleniem samochodu. Raz odpala bez najmniejszych problemów, a po wyłączeniu drug raz nie odpali. Gdy postoi trochę odpala i tak w kółko. Akumulator jest dobry bo rozrusznik kręci cały czas. Nie wiem jaka może być tego przyczyna. Może wy poradzicie co mam z tym zrobić bo już sam nie wiem. Z góry dzięki. :smile:
zenek1234
Nowicjusz

Miejscowość: Naratów
  • 10 Lip 2009, 22:22

hm.... kurna:D czlowieku jest pelno przyczyn sprawdz pompke paliwowa. moduł zaplonowy.. zalecam dobrego mechanika aby udzielil darmowej diagnozy:D

PS. LPG to jedz do gazownika byc moze to cos z gazem...
    Infernus_90
    Początkujący

Miejscowość: Wawa

10 Lip 2009, 22:44

Do postu przybysza z piekieł :wink: nie mogę dodać nic ,awaria modułu powoduje takie objawy ale także masa innych awarii!Jeśli masz czujnik położenia wału zacznij od niego.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

11 Lip 2009, 09:56

Jeżeli objaw występuje wten spsosób,że jedziesz na LPG,zgasisz go i po chwili chcesz uruchomić na Pb(tak powinno być) i wówczas masz kłopot z uruchomieniem silnika,to zanim zgasisz silnik,przełącz na Pb i spróbuj czy wtedy będzie ok.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

13 Lip 2009, 09:08

a ja polecam w ciepły próbę odpalenia na samym gazie, jak zapali bez problemu, to znaczy że układ benzynowy nie jest ok, jeśli na gazie też nie będzie chciał palić, to raczej problem elektryczny, jakiś czujnik...
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...