Toledo II, 18 20V, benzyna-gaz, zablokowane drzwi

19 Sty 2014, 19:50

Witam. Zablokowały mi się drzwi tylne lewe w toledo II, rozebrałem boczek, dostałem sie do zamka podłączyłem drugi zamek(uzywany) do kostki 6 pinowej aby zobaczyć czy zadziala ale ani drgnie. Przewody w drzwiach nie są przetarte. Co dalej sprawdzać ? Dodam jeszcze że z pilota drzwi nie otwieraja sie ani nie zamykaja za pierwszym razem, bywa że za 20-stym. I sprawdzając przy uzyciu innego zamka nie przyłożyłem go metalową podstawą do masy auta, to może być przyczyną ze nie zadziałał ?
lpiw73fx
Nowicjusz

Auto: Toledo II
Silnik: 1,8 20v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • 20 Sty 2014, 16:34

Post napisany bardzo haotycznie :no:
    Rozumiem, że chodzi ci o zamek centralny? Jeżeli tak, to czy te drzwi można otworzyć od wewnątrz klamką? Siłownik był sprawdzany pod akumulatorem?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

20 Sty 2014, 18:38

tak chodzi mi o zamek centralny, nie wiem jak sprawdzic siłownik w drzwiach bo jest tam kostka 6-pinowa, i nie mam pojecia które podłaczyc i nie da ich sie otworzyc z zadnej strony, ani od srodka ani z zewnatrz
    lpiw73fx
    Nowicjusz

05 Lut 2014, 09:57

Moim zdaniem najlepiej będzie udać się do elektryka samochodowego żeby to sprawdził,bo samemu zrobiłeś już niemal wszystko co w Twojej mocy i nie dało rady. Minęło też trochę czasu wiec jeżeli zaglądasz na forum to daj znać co sie okazało.
    KIMCarSerwis
    Nowicjusz

Auto: BMW A6

09 Lut 2014, 09:59

Po wizycie u elektromechanika i wymianie zamka (praktycznie po rozwaleniu starego i otwarciu drzwi bo inaczej nie dało rady) problem znikł w 50 %, zamek działa mechanicznie a z centralnego zamka już nie, co dalej szukać już nie wiem, płacić pseudo-elektrykom nie mam zamiaru, teksty musimy podpiąć pod komputer w serwisach seata kończą się trzaśnięciem drzwiami serwisu oczywiście, bo taki laik jak ja wie że centralki nie wykryje się poprzez błąd komputera. Pozdrawiam i zamykam temat
    lpiw73fx
    Nowicjusz