Toledo II piszczace hamulce

16 Lis 2009, 22:39

witam posiadam seata toledo II w aucie piszcza hamulce przednie przy hamowaniu tarcze i szczeki sa prawie nowe wiec myslalem ze musza sie dotrzec ale po przejechaniu 1000km nic sie nie zmienilo co to moze byc ?
papkin
Początkujący

• 16 Lis 2009, 22:45

papkin napisał(a):witam posiadam seata toledo II w aucie piszcza hamulce przednie przy hamowaniu tarcze i szczeki sa prawie nowe wiec myslalem ze musza sie dotrzec ale po przejechaniu 1000km nic sie nie zmienilo co to moze byc ?

blaszki wszystkie założyłeś? możliwe że po prostu wpadają w drgania
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

17 Lis 2009, 14:15

nowe ale czy oryginalne ? często tak bywa że tanie zamienniki będą hamować tak samo z tym że piszczą. Nie pozbędziesz sie tego do puki nie wymienisz na sprawdzone marki. Ja np polecam tarcze polskiej produkcji ZAMETO. Bardzo dobre i żadnego piszczenia.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

17 Lis 2009, 16:19

karlone napisał(a):nowe ale czy oryginalne ? często tak bywa że tanie zamienniki będą hamować tak samo z tym że piszczą. Nie pozbędziesz sie tego do puki nie wymienisz na sprawdzone marki. Ja np polecam tarcze polskiej produkcji ZAMETO. Bardzo dobre i żadnego piszczenia.
    to nie jest ważna firma, tylko twardość klocków i tarcz w zależności jaki mamy tarcze to klocki sie powinno dobierać do nich a czy to będą Brembo cz Ferro to już mniejsza
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
      Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...