Toledo II piszczace hamulce

16 Lis 2009, 22:39

witam posiadam seata toledo II w aucie piszcza hamulce przednie przy hamowaniu tarcze i szczeki sa prawie nowe wiec myslalem ze musza sie dotrzec ale po przejechaniu 1000km nic sie nie zmienilo co to moze byc ?
papkin
Początkujący

• 16 Lis 2009, 22:45

papkin napisał(a):witam posiadam seata toledo II w aucie piszcza hamulce przednie przy hamowaniu tarcze i szczeki sa prawie nowe wiec myslalem ze musza sie dotrzec ale po przejechaniu 1000km nic sie nie zmienilo co to moze byc ?

blaszki wszystkie założyłeś? możliwe że po prostu wpadają w drgania
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

17 Lis 2009, 14:15

nowe ale czy oryginalne ? często tak bywa że tanie zamienniki będą hamować tak samo z tym że piszczą. Nie pozbędziesz sie tego do puki nie wymienisz na sprawdzone marki. Ja np polecam tarcze polskiej produkcji ZAMETO. Bardzo dobre i żadnego piszczenia.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

17 Lis 2009, 16:19

karlone napisał(a):nowe ale czy oryginalne ? często tak bywa że tanie zamienniki będą hamować tak samo z tym że piszczą. Nie pozbędziesz sie tego do puki nie wymienisz na sprawdzone marki. Ja np polecam tarcze polskiej produkcji ZAMETO. Bardzo dobre i żadnego piszczenia.
    to nie jest ważna firma, tylko twardość klocków i tarcz w zależności jaki mamy tarcze to klocki sie powinno dobierać do nich a czy to będą Brembo cz Ferro to już mniejsza
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro na FIA WEC, Bahrajn
      Od następnej rundy FIA WEC w Bahrajnie w wyścigach wezmą udział dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro. Będzie to pierwszy start prototypowego pojazdu marki Audi na piaskach pustyni. Jazda nocą i wysokie temperatury to ogromne ...
      Śmiertelne selfie - czy warto tak się narażać?
      Brak uwagi i rozkojarzenie podczas prowadzenia samochodu spowalniają czas reakcji i powodują niebezpieczne sytuacje na drodze. Korzystając z telefonu podczas jazdy znacząco zwiększamy ryzyko wypadku. Jeszcze do niedawna to ...