Top Gear - o programie.

31 Mar 2008, 22:23

mi juz nie przeszkadza brak programu na TVN, malo mam czasu na ogladanie telewizji, a poczytac cos ciekawego zawsze sie znajdzie
mamai
Początkujący

01 Kwi 2008, 15:33

mamai napisał(a):mi juz nie przeszkadza brak programu na TVN, malo mam czasu na ogladanie telewizji, a poczytac cos ciekawego zawsze sie znajdzie
mi też już jakoś przeszło. Jest Top Gear Magazine po polsku a co do odcinków to bez problemu można ściągnąć z netu to co leci na BBC więc problemu nie widzę :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Siedlce

01 Kwi 2008, 20:53

ja tez nie widze, jak ktos chce to moze
mamai
Początkujący

01 Kwi 2008, 21:46

Tak, tylko tak jak nie chciało by się kupować gazety jakby leciał program w tv, tak samo teraz nie chce mi się szukać odcinków w necie, jak mogę poczytać, w dużo większym rozmiarze Jerremego, Ryśka, czy Maya.
bobe
Początkujący

02 Kwi 2008, 14:17

bobe napisał(a):Tak, tylko tak jak nie chciało by się kupować gazety jakby leciał program w tv, tak samo teraz nie chce mi się szukać odcinków w necie, jak mogę poczytać, w dużo większym rozmiarze Jerremego, Ryśka, czy Maya.
w sumie gazeta to zawsze coś innego bo jednak te felietony to zupełnie co innego niż to co jest w TV. chcąc mieć wszystko trzeba i oglądać i czytać :P
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Kwi 2008, 20:59

Takie W&G:) felietonów trójki z angielskiego TG jest stosunkowo niewiele, więc jak ktoś nastawia się tylko na nich to będzie miał niedosyt, natomiast jeśli chce się wogóle poczytać ciekawe wypociny o "motoryzacji" to śmiało coś się znajdzie.
bobe
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota AA 1936 rok
    Napędzana 3,4-litrowym silnikiem z 6 cylindrami Toyota AA była pierwszym samochodem tego producenta. Prototyp wybudowany w domowych warunkach został zaprezentowany podczas pokazów w Tokio. Razem z modelem AA premierę ...

04 Kwi 2008, 19:09

bobe napisał(a):felietonów trójki z angielskiego TG jest stosunkowo niewiele
no a co byś chciał - gazetę z samymi ich tekstami? jak komuś mało to niech się zaopatrzy w którąs z 4 ksiązek Clarksona i po sprawie :P Top Gear to inna bajka - zresztą keidy oni by mieli czss ogarniać i program i gazetę w 100: :?:
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Kwi 2008, 22:40

W sumie masz rację, ale teksty w polskiej wersji są chyba tylko przedrukiem a nie są pisane specjalnie dla nas. W sumie sam program i gazeta są w moim guście, ale żebym czytał artykuły tylko trójki prowadzącej to nie, co za dużo to nie zdrowo:)
bobe
Początkujący

09 Kwi 2008, 13:48

bobe napisał(a):teksty w polskiej wersji są chyba tylko przedrukiem a nie są pisane specjalnie dla nas
no oczywiście że tak, zresztą to właśnie chyba o to chodzi, żebyśmy mogli poczytać to co jest w oryginale. a reszty dopełniają arty polskich autorów i mamy niezły zestaw :)
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Kwi 2008, 21:55

No, wszystko ok jak na razie. Dopiero teraz przeczytałem art Najsztuba, spodobał mi się opowiadając o tej wolności i nauce jazdy na maluchu, zawsze wiedziałem że to pokręcony koleś:)
bobe
Początkujący

11 Kwi 2008, 12:40

bobe napisał(a):No, wszystko ok jak na razie. Dopiero teraz przeczytałem art Najsztuba, spodobał mi się opowiadając o tej wolności i nauce jazdy na maluchu, zawsze wiedziałem że to pokręcony koleś:)
w sumie te artykuły "niemotoryzacyjnych" felietonistów to coś bardzo fajnego - bardzo mi się to podoba w TG. Był Bater, teraz Najsztub, ciekawe kto napisze do kwietniowego numeru?
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Kwi 2008, 21:10

Może Kazia Szczuka:) żartuję, ale masz rację pomysł jest niezły, bo piszą osoby które mają o tym pojęcie a na dodatek w dziedzinie motoryzacji są raczej laikami i to dodaje im wiarygodności.
bobe
Początkujący

14 Kwi 2008, 15:16

bobe napisał(a):w sumie te artykuły "niemotoryzacyjnych" felietonistów to coś bardzo fajnego - bardzo mi się to podoba w TG. Był Bater, teraz Najsztub, ciekawe kto napisze do kwietniowego numeru?

WIesz...felietony nie motoryzacyjnych mają swój urok...bo mówią prostym, zrozumiałym dla wszystkich językiem...przekazują wrażenia z na przykład , jazdy, prostym zrozumiałym jezykiem...
Saimon
Początkujący

15 Kwi 2008, 21:42

Dlatego mają zupełnie inną wartość, chociaż arty Brytyjczyków z fachową prasą motoryzacyjną mają tyle wspólnego co ja z mercedesami:)
bobe
Początkujący

16 Kwi 2008, 15:16

bobe napisał(a):chociaż arty Brytyjczyków z fachową prasą motoryzacyjną mają tyle wspólnego co ja z mercedesami:)
no nie przesadzaj... :wink: to że nie zasypują nas danymi technicznymi jak Niemcy to nie znaczy że nie mają nic wspólnego z motoryzacją. Jak dla mnie piszą o tym co najważniejsze - o radości z jazdy.

Jakoś jak tnę moim Punciakiem po Siekierkowskim to się nie zastanawiam ile ma koni albo czy ABS jest 3 czy 4 kanałowy tylko się ciesze że idzie jak burza (jak na Fiata :lol: )

Dlatego właśnie wolę Top Geara od Auto Świata czy kMH... 8)
bronek
Aktywny
Awatar użytkownika