Touran 2.0 tdi traci moc

27 Sty 2011, 08:06

Witam. mam problem z silnikiem . mianowicie jeśli zdecydowanie przyspieszam (np. przy wyprzedzaniu) to przy ok.3000 obr. odcina się moc. Po wyłączeniu stacyjki i ponownym uruchomieniu problem znika aż do momentu zdecydowanego przyspieszenia .
Filtr powietrza wymieniłem. Pozdro
sławek73
Nowicjusz

Miejscowość: żary

27 Sty 2011, 09:57

Proponuję podpiąć go pod komputer i zrobić logi silnika podczas jazdy- wtedy wszystko wyjdzie na jaw. Z tego co piszesz to auto wpada w tryb awaryjny. Przyczyną mogą być zapieczone kierownice w turbinie, zanieczyszczenie zaworu EGR albo też zaworku n75.
lukker
Początkujący

Miejscowość: Starachowice

27 Sty 2011, 10:46

Proszę zapoznać się z tym
Proszę również zapoznać się z tematyką działów na forum i pisać tematy we właściwych tematycznie działach.
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Sty 2011, 14:00

lukker napisał(a):Proponuję podpiąć go pod komputer i zrobić logi silnika podczas jazdy- wtedy wszystko wyjdzie na jaw. Z tego co piszesz to auto wpada w tryb awaryjny. Przyczyną mogą być zapieczone kierownice w turbinie, zanieczyszczenie zaworu EGR albo też zaworku n75.

Witam. Dzięki . Rok temu też mi się ten problem pojawił i po wymianie filtra powietrza jechał normalnie. Może to będzie jakaś wskazówka. Ale i tak będę musiał podjechać na kompa.
sławek73
Nowicjusz

Miejscowość: żary