Town & Country 2015 - tabliczka znamionowa?

05 Cze 2021, 09:55

Cześć!

Niedawno zakupiłem Chryslera Town & Country z 2015 roku. Na przeglądzie diagnosta poinformował mnie, że nie może znaleźć tabliczki znamionowej. Dodam, że moje auto miało wymieniane przednie drzwi kierowcy.

Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie w tym modelu powinna się znajdować i jak mniej więcej wygląda? Może jakieś zdjęcie poglądowe? Próbowałem znaleźć jakieś informacje i wychodzi na to, że można wnioskować o jej wystawienie w Wydziale Komunikacji.

Czy są inne sposoby na jej uzyskanie?

Z góry dzięki za info!

Pozdrawiam,
Rafał.
robroy83
Obserwowany

05 Cze 2021, 10:45

robroy83 napisał(a): moje auto miało wymieniane przednie drzwi kierowcy.
Przez trochę lat pracy na SKP to właśnie na tych drzwiach spotykałem TZ naklejone z danymi pojazdu.Być może właśnie przy wymianie tych drzwi ktoś nie zwrócił uwagi na to i zniknęła.... :?: :?:
Ps. a może nie pasował mu rok produkcji/możliwe że odmłodził :?: /....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Cze 2021, 16:29

Te samochody praktycznie w 95% są sprowadzane z USA z przeszłością kolizyjną bo inaczej się nie opłaca. Mogło być tak jak napisał @Migi60:
Migi60 napisał(a):Ps. a może nie pasował mu rok produkcji/możliwe że odmłodził
O takich rzeczach raczej się pamięta przy wymianie drzwi.

Na drzwiach powinna być chyba naklejka, a na przednim pasie pod maską tabliczka.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Cze 2021, 17:08

Rokiko napisał(a):Na drzwiach powinna być chyba naklejka, a na przednim pasie pod maską tabliczka.
Rokiko-jezeli jest naklejka/spełnia ona rolę TZ/ to nie ma drugiej/miałeś na myśli metalową... :?: /
Ps. nie wszystko pamiętam/wiek robi swoje... :D / ale w pojazdach Made in USA to głównie były naklejki na lewych przednich drzwiach....
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

09 Cze 2021, 10:54

Migi60 napisał(a):Ps. nie wszystko pamiętam/wiek robi swoje... :D / ale w pojazdach Made in USA to głównie były naklejki na lewych przednich drzwiach....
Hm... ja ostatnio widziałem T&C i miał na przednim pasie TZ i wlepkę na drzwiach kierowcy nie pamiętam tylko rocznika ale chyba 2012 na pewno to był już ten model co w 2015.
Rokiko
Forumowicz VIP

09 Cze 2021, 14:25

Rokiko napisał(a):ja ostatnio widziałem T&C i miał na przednim pasie TZ i wlepkę na drzwiach kierowcy
Ja tez widziałem podwójne tabliczki tzn:
1/ była TZ czy to wklejona czy metalowa na której były parametry pojazdu jak: DMC pojazdu,DMC z przyczepą/masa zestawu/ naciski osi przedniej i tylnej,nr.vin.
2/ owszem była tez druga tabliczka ale na niej nie było parametrów które występowały w DR pojazdu i nie interesowałem się tym co ona zawiera
3/ to napisz może co ta druga tabliczka zawierała.Czy dane na niej pokrywały się z danymi TZ naklejonej.... :?:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...

09 Cze 2021, 14:43

Migi60 napisał(a):3/ to napisz może co ta druga tabliczka zawierała.Czy dane na niej pokrywały się z danymi TZ naklejonej....
No to teraz dałeś mi zadanie :) nie pamiętam tak dokładnie co na nich było. Zwrócę jednak uwagę jak będę gdzieś oglądał takie auto.

Tu jest info ze zdjęciami i lokalizacją VINu w tym samochodzie gdzie-jest-vin/138-chrysler-town-and-country-grand-voyager-v/
Rokiko
Forumowicz VIP