Toyota Auris 1,6

08 Paź 2024, 14:43

IgoTzx napisał(a):Ile kosztuje taki rozrząd w Golfie gdyby przyszło do jego wymiany?

Ok 2500 zł komplet rozrządu
jak nie masz potwierdzenia wymiany to od razu po zakupie do wymiany bo potem będą takie opowiastki jak w linkach na innych forach, ze coś stuka, hałasuje a to po prostu rozrząd.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

08 Paź 2024, 15:54

IgoTzx napisał(a):luzy jakieś itd a nie że te hondy tak mają, bo taki z fabryki nie wyjechał, więc wyeksploatowany paździerz to jest co innego niż wady fabryczne.

Niestety tak nie jest. Więc nie pocieszaj się że to jest eksploatacja.
Co do Golfa to musisz mocniej zgłębić temat czy tylko 122km miały problem rozrządu czy może coś więcej.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

10 Paź 2024, 10:29

szybki napisał(a):Niestety tak nie jest. Więc nie pocieszaj się że to jest eksploatacja.

Potwierdzam, bo miałem ufo i też miałem większość problemów z tego tematu :mrgreen:
Naprawa maglownicy 4k mnie kosztowała. No i półośka 1800pln oryginał (nie ma za bardzo dobrych zamienników).
A skrzypiący pedał sprzęgła to nieraz doprowadzał mnie do szwedzkiej pasji. Pomagało jednie smarowanie 2-3 razy w miesiącu.

Ja polecam Megane 3 1.6 - Chociaż tam zawieszenie lubi skrzypieć - Uwaga dla autora. Wyciszenie lepsze niż w golfie i świetna amortyzacja jadąc po kocich łbach.
Silnik też z tych niedynamicznych, ale bez większych wad nie licząc KZFR za parę stówek przy okazji wymiany rozrządu.
Dla większej dynamiki zawsze można popatrzeć na 2.0Turbo albo 1.4tce (ale tam zdarza się wydmuchanie UPG). Nie ma auta idealnego.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

13 Paź 2024, 16:12

Autko kupione, jednak wybór padł na Golfa VI ale 1,6 mpi (inny niż ten tutaj pokazany), natomiast samo auto dobrze doposażone, fajna sylwetka, najbardziej mnie przekonało.
IgoTzx
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus pracuje nad nową V-ósemką
    Po kilku latach spekulacji teraz wiemy to na pewno – Lexus pracuje nad nowym silnikiem V8, który w przyszłości ma trafić pod maski sportowych samochodów marki. Jednym z pierwszych aut z tą jednostką będzie ...