REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
xMarek99x napisał(a):Auto ma mi służyć na dłużej, nie planuje zmiany w najbliższych latach.
xMarek99x napisał(a): w wersji 2.0 4x4? Tam z tego co czytałem już jest DQ381.
xMarek99x napisał(a):Ewentualnie możesz zaproponować jakiś alternatywny samochód?
xMarek99x napisał(a):Naczytałem się jak jest niesamowicie fatalna, chociaż przejawiały się komentarze że po prostu uszkodzeniu ulegają części eksploatacyjne i nie jest to nic strasznego.
xMarek99x napisał(a):Rocznie robię około 10-13kkm. Głównie w koło komina.
xMarek99x napisał(a):Jest tam silnik 1.5 TSI z DSG7 z sprzęgłem DQ200. Naczytałem się jak jest niesamowicie fatalna, chociaż przejawiały się komentarze że po prostu uszkodzeniu ulegają części eksploatacyjne i nie jest to nic strasznego.
Trevor napisał(a):To nawet jak Ci coś wyskoczy do serwisowania po takim czasie to i tak auto się już 10x zwróciło.
Trevor napisał(a):ze skrzynią to po prostu w 75% zaniedbania userów, np brak wymiań oleju, które jest bardzo ważne itd.
Trevor napisał(a):To nawet jak Ci coś wyskoczy do serwisowania po takim czasie to i tak auto się już 10x zwróciło.
szybki napisał(a):Do tego niech autor poczyta od ilu kilometrów ludzie zgłaszali problemy.
Na to wszystko też może sobie poszukać info jak super są zestrojone te skrzynki żeby auto spełniało wygórowane normy.
To zapytam w ten sposób oleju w silniku też nie chcesz wymieniać? Ciekawe rzeczy można na tym forum wyczytać... Jak nie wiesz jak się auto serwisuje, co kiedy się wymienia to sorry ale Co Ty robisz na tym forum w ogóle??!!! Płynu chłodniczego i hamulcowego też nie masz zamiaru wymieniać? POWODZENIA!szybki napisał(a):I po co te kocopoły ? To kupujesz nowe auto żeby myśleć o wymianie oleju w skrzyni razem z olejem silnikowym i o przeprogramowaniu jej ? Dobrze się czujesz ?! Ty masakrujesz system swoimi głupotami i to za czyjeś pieniądze !!!
W taki sposób, że przez 10 lat sobie śmiga a nie naprawa 10 letnie auta, które nie dość że są mniej warte to jeszcze wymagają nakładów. gdyby tę naprawę skrzyni za 5k rozłożyć na 10 lat to ma 500 na rok...serio dużo wg Ciebie? A co do Ubera to lepiej się nie wypowiadaj o tematach o których nie masz pojęcia, zdajesz sobie sprawę ile kosztuje przejazd 2-3 km Uberem? Chyba nie bardzo..także serio dwóch ludzi się dobrało którzy nie mogą tego przeżyć i zazdroszczą że gość chce vaga kupić i to im przesłania racjonalne myślenie.franccc napisał(a):W jaki sposób zakup auta do użytku prywatnego się zwraca? Chłop zapłaci 150k, po 10 latach auto będzie warte 50k a naprawa skrzyni będzie kosztować 20% wartości....co i gdzie się zwraca? Bo na pierwszy rzut oka to jazda uberem taniej wychodzi
Autor chce kupić nowe auto, Twoje z którego roku jest? Bo to jest solidna różnica opowiadasz o starej serii silników 1,5 TSIhoderi145 napisał(a):Jako użytkownik Q3 z 1.5tsi i DSG odradzam. Nówka z salonu. Przy 40 tys przebiegu miałem już coś w sprzęgłach skrzyni do naprawy (ponoć regulacji). Auto stało kilka dni w serwisie. Objawem było szarpanie na zimnym silniku.
xMarek99x napisał(a):Rabat tylko 2.2k pln w cenniku, ale może będzie opcja coś utargować (w atece rabat wychodził aż 40k ;x).
xMarek99x napisał(a):ale może jakaś mazda?