Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej producentów rezygnuje z tego rodzaju napędu. Potwierdzone są 1,2 Turbo o mocy 116KM oraz dwie hybrydy. Pierwsza konfiguracja taka jak w C-HR i Priusie 1,8 122KM. Druga to 2,0 180KM. Niestety dla niektórych dalej przekładnia CVT zamiast klasycznej.
Jak na Toyotę wygląda wg mnie całkiem całkiem. Czekam na jakieś fotki wnętrza
Tak niechcący trafiłem na ten temat i swoją drogą to faktycznie tak było że miała to być kolejna wersja Aurisa, a w końcu nazwa zmieniła się na Corolle? Przecież na zdjęciach to Corolla która zastąpiła Aurisa.
Nie mogli sobie pozwolić na przerwanie produkcji Corolli bo to głównie o to chodziło żeby pokazać że ten model jest produkowany od bardzo dawna no i tu ilość sprzedawanych egzemplarzy nie jest też bez znaczenia dla takiego koncernu.
Auris sprzedawał się nad wyraz dobrze głównie za sprawą napędu hybrydowego więc przedłużyli tą passę zmieniając nazwę na Corollę której będą dalej nabijać statystyki.
Pamiętajcie że Corolla od zawsze była samochodem pożądanym i dobrze się sprzedającym
Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
Zaglądamy do warsztatu - renowacja klasycznej Toyoty 2000GT w RPA Na początku marca 20201 roku Toyota South Africa ogłosiła, że rozpoczęła renowację jednego z niewielu zachowanych egzemplarzy największego skarbu wśród historycznych modeli marki – sportowego coupe 2000GT. Po ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.