Toyota auris, pomoc przed zakupem

16 Maj 2013, 12:45

Witam

Znalazłem na stronie otomoto.pl ciekawą propozycję toyoty auris: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jednak nie wszystko złoto co się świeci. Mianowicie auto nie posiada książki serwisowej, sprowadzone jest z Niemiec, sprzedający mówi że lewy błotnik jest w innym odcieniu więc przypuszcza że auto było puknięte i zrobione w Niemczech (co wydaje się mało prawdopodobne). Przebieg bardzo mały (tylko 9000km), dzięki numerowi VIN dotarłem do informacji, że w grudniu 2012 roku auto miało przebieg 8500 km informacja ta pochodzi z Systemu Ogłoszeń Internetowych w którym zgłoszono przebieg (na ile ta informacja może być wiarygodna, czy można samemu wprowadzać takie dane do ewidencji?)
Doradźcie co trzeba w takim aucie sprawdzić, czemu się dokładnie przyjrzeć, o co pytać, czy można jakoś zweryfikować to co mówi sprzedający?
PS: auto pochodzi z Drezna, jednak jak już wspominałem wykupiłem usługę sprawdzenia auta (strona autoDNA) za pomocą numeru VIN i dotarłem do archiwalnych zdjęć z końca 2012 roku na tablicach z Hanoveru.
Z góry wielkie dzięki za pomoc
szymon2520
Obserwowany

Auto: toyota

12 Maj 2014, 15:08

Miałam okazje jeździć Toyotką Auriską-hybrydą i moje doznania są super. Fajne jest to ze auto jest cichutkie, siedząc w nim np. na światłach nie wiem czy ono pracuje, mi się to podoba słyszę przynajmniej wiadomości w radio, w sam raz na miejskie ulice. Jeździłam również poza miastem i było fajnie. Autko się zbiera np. podczas dodawania gazu silnik elektryczny działa jakby turbosprężarka, która dodaje jakby wigoru jednostce benzynowej. Moim zdanie można znaleźć w takich auta troszkę spokoju i jakby to powiedzieć małego „pazura” .Czy ktoś ma podobne odczucia?
zauroczona
Nowicjusz

Auto: Toyota

12 Maj 2014, 20:51

Moja siostra napaliła się na kupno Toyoty Auris. Była na jeździe testowej i była pod wrażeniem, jak cichy to samochód.
rusty6
Nowicjusz

Auto: Toyota Yaris

14 Maj 2014, 13:09

Właśnie o to chodzi w hybrydach ze człowiek zostaje mile zaskoczony co do Auriski to chyba zrobię sobie mały prezent. W końcu uroku Aurisce dodaje to ze ma napęd hybrydowy, który sprzyja naszemu środowisku.
zauroczona
Nowicjusz

Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Yeti Adventure - wersja limitowana
    SKODA wprowadziła na rynek limitowaną wersję modelu Yeti – Adventure. Samochód bazuje na wariancie Ambition i dostępny jest ze wszystkimi silnikami. Model Yeti Adventure to kontynuacja oferty wersji specjalnych, ...