Toyota Avenis t22

24 Sie 2016, 08:07

Dzień dobry, jakiś czas temu wpadła mi w oko Toyota Avensis I generacji, czyli T22. Ceny takiego samochodu na portalach wahają się znacznie, dlatego też chciałbym się dowiedzieć mniej więcej jaka jest średnia rynkowa wartość tego modelu? Ciekawi mnie również, który z silników benzynowych lepiej się sprawuje, bo z tego co słyszałem, były w tym modelu montowane dwie wersje, ale nie jestem pewien :(
Z góry dziękuję za odpowiedź
Bajzel
Nowicjusz

Auto: nie mam

24 Sie 2016, 08:31

T22 przed liftem ma silniki fe czyli zwykłe 16V godne polecenia ze względu na trwałość vs ekonomia vs osiągi... Po lifcie były vvti w fazie raczkowania więc różnie może być a do tego 2,0 miał wtrysk bezpośredni.

Diesle były td 90km trwałość jak w starych mercach i 2,0 d4d trwałe ale jak się popsuje to jest drogo.

Polecane wersje silnikowe to wszystkie benzyny zwykłe 16V z naciskiem na 2,0 16V która szybko jedzie i mało pali a do tego ma fajną charakterystykę.

To tyle o silnikach... :D

p.s.

Przyjmują lpg na luzie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

24 Sie 2016, 13:09

A wersje 1.6 benzyniaki które lepsze? Zamierzam sobie kupić pierwszy samochód i nie szukam dużej mocy.

A jak cenowo stoi ten model Toyoty? Chodzi mi o średnią kwotę zakupu, gdyż na portalach wahają się od 5,5 tys do 10 tys
Bajzel
Nowicjusz

Auto: nie mam

25 Sie 2016, 22:17

Wszystkie starsze benzyny są ok.
Nie patrz na cenę tylko na stan bo co z tego że kupisz avena za 6k jak igła będzie za 9k z gratisami. Co do przebiegów to szukam raczej mniejszych bo łatwo mi poznać kręcony licznik a nie dlatego że się ich boje.
Jak będziesz naprawdę zainteresowany to mogę Ci dać kilka wskazówekco do zakupu.

p.s.

Ostatnio brat sprowadził avena1 2,0 185tyś.km. i wyszedł niecałe 10k z dodatkowymi kołami zimowymi, w skórze, z szyberdachem, z kurtynami powietrznymi + automatyczną klimą a do tego automat. Niby wyszło drogo ale przy odsprzedaży weźmie parę złoty więcej.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault City K-ZE - elektryczny model z segmentu A
    Renault City K-ZE. Jest to w pełni elektryczny samochód miejski, który należy do samochodów klasy A o stylistyce SUV. Będzie także sprzedawany na światowych rynkach. Poprzez światową premierę modelu Renault ...