Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jkk napisał(a):Gdyby miała mniej przejechanych km na liczniku kupiłbym bez zastanowienia boję się że zaczną się jakies problemy za 2-3 lata wydając trochę kasy chce nim pojeżdzić bez stresu min 5 lat.
jkk napisał(a):Opcjonalnie myślałem nowa Octawia 1.4 z 150 koni Jeżdziłem Skodą kilka lat tylko w środku jakoś tak marnie wygląda i chyba lepsza Toyota.
myślałem, że chodzi o IV genjkk napisał(a):Co do Ravki to ma dokładnie 177 koni
no no, Ty sobie uważaj, bo zaraz przyjdą uciesnieni obrońcy jedynego słusznego koncernu i będziesz mieć jesień średniowieczaszybki napisał(a):Jak kupisz 1,4tsi to niech Ci napiszą na kartce zestaw tłumaczeń po spłynięciu tłoka przy 50tyś.km. Mają to na szkoleniach. Jak chcesz to idź do salonu skody i możemy się założyć co usłyszysz jak powiesz że masz obawy co do 1,4tsi...
A usłyszysz że ten silnik jest poprawiony, ma rozrząd od innego producenta, nie ma kompressorka no i jest kochany przez kapeluszników a oni wiedzą co robią
jkk napisał(a):Chciałem się dowiedzieć czy ten model nie ma jakiś ukrytych wad które wychodzą z czasem- typu rozrząd po 150km albo jeszcze coś innego o czym ludzie piszą na forum przy oczywiście normalnym użytkowaniu.
szybki napisał(a):Jak kupisz 1,4tsi to niech Ci napiszą na kartce zestaw tłumaczeń po spłynięciu tłoka przy 50tyś.km. Mają to na szkoleniach. Jak chcesz to idź do salonu skody i możemy się założyć co usłyszysz jak powiesz że masz obawy co do 1,4tsi...
A usłyszysz że ten silnik jest poprawiony, ma rozrząd od innego producenta, nie ma kompressorka no i jest kochany przez kapeluszników a oni wiedzą co robią
Łokoj napisał(a):Dla mnie 1,4 tsi kiedyś to była masakra szczególnie te mocniejsze 160/170 KM ale teraz po zmianach są 125 i 150 np..i właśnie dlatego je poprawili bo były cuda z nimi.
Łokoj napisał(a):Autorowi proponuje zainteresować się Golfem VII ma wiele elementów wyposażenia gdzie w innych koncernach to marzenie może w 2020 roku będzie..
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA