Toyota Avensis, czy może coś innego w tej cenie?

16 Lut 2011, 21:43

Jakie auto do max 135~ tys polecilibyście i dla czego? Toyotami jeżdżę odkąd pamiętam i jestem zadowolony. Myślę o jakimś sedanie, ewentualnie hatchback/suv? Raczej jakiś Disel do jazdy pól na pół miasto-trasa.
bobobox
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

16 Lut 2011, 21:51

Ostatnio jeździłem najnowszym Avensisem z 2litrowym benzyniakiem. Auto fajnie sie prowadzi, nawet przy 200 na godzinę, ale miałem wrażenie że jest ciut wąskie w porównaniu do Mondeo i ma mnóstwo elektroniki za którą akurat ja nie do końca przepadam. Ja w tej cenie bym bardziej polecił Ci Accorda. Auto lepiej jeździ i jak dla mnie jest fajniejsze niż Avensis, a równie niezawodne.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

16 Lut 2011, 21:55

Ja polecam Skode Superb 2.0 TDI 170KM DSG wersja wyposażenia Platinium wg. konfiguratora ok 139k zł jak zrezygnuje się z DSG myślę, że zamkniesz sie w okolicy 135
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

17 Lut 2011, 00:43

Accord jest spoko, Passat jak dla mnie przereklamowany, na Audi, czy Bmw trochę mało kasy. Może Insignia? W wersji Sport z silnikiem 2.0 CDTI 160 KM, skrzynia 6-biegowa automatyczna (nagłośnienie Infinity, Felgi aluminiowe 19”, reflektory biksenonowe AFL , czujniki parkowania i deszczu itp. itd.) za około 142 000 zł tylko, że jeszcze bez rabatów :).
Andree
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: pl

17 Lut 2011, 00:45

Ja proponuje jazde testową Accordem, Insignią i Accordem i wg mnie wybierzesz Hondę po takich jazdach.
fiko7
Stały forumowicz

17 Lut 2011, 00:50

fiko7 napisał(a):Ja proponuje jazde testową Accordem, Insignią i Accordem i wg mnie wybierzesz Hondę po takich jazdach.

no chyba nowym accordem nie jezdziles. dla mnie zadna rewelacja. silnik benzyna 2,0 tragedia, brak mu "dołu" i to zadecydowalo o tym ze zrezygnowalem z accorda kupujac nowe auto, szkoda ze nie mieli diesla. poza tym odstraszylo mnie uczucie ciasnty, relatywnie kiepskie materialy. auto poprawne, ale spodziewalem sie czegos wiecej. no i zonie sie nie podobal.
wybralem mazde 6(druga z kolei), bralem pod uwage takze nowe c5 :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Lut 2011, 00:52

Jeździłem Accordem, Mazdą 6 i Avensisem i Accord moim zdaniem jest znacznie lepszy. Mazda akurat wogóle nie przypadła mi do gustu.
fiko7
Stały forumowicz

17 Lut 2011, 01:25

Szczerzę polecam właśnie samochody japońskie są nie do zdarcia. A w szczególności dobrym egzemplarzem jest Honad Accord wersja 7 lub nowsza są niezawodne ciche spalanie w normie oraz mają świetny wygląd
Ostatnio edytowany przez Konrad777, 17 Lut 2011, 02:11, edytowano w sumie 1 raz
Konrad777
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

17 Lut 2011, 11:06

Masz spory wybór w tej cenie, z sedanów klasy średniej to Honda Accord, Mazda 6, Opel Insignia, Citroen C5, a nawet BMW 3 o ile weźmiesz jedną z podstawowych wersji (co nie znaczy że ubogą :) ). Wszystkie z tych samochodów są warte polecenia i każdy dobry, a którego wybierzesz to zależy już od twoich preferencji - jedni wolą komfortowego Citroena, inni nieco bardziej drapieżną Hondę albo BMW.

Z SUVów też masz niemały wybór - VW Tiguan 2.0 TDI 170KM, Hyundai ix35 2.0 CRDI 185KM, Mitsubishi ASX z nowym dieslem 1.8-zbiera dbd recenzje, albo KIA Sportage choć w niej niestety najmocniejszy diesel ma niecałe 140KM, podobnie jak w ASX-150KM, ale za to ASX jest tańszy niż założyłeś bo około 110tys.. Ewentualnie Hondę CRV, ale tam niestety diesel ma pojemność 2.2, więc pewnie pokusiłbyś się na benzyniaka 2.0 - też dobry silnik. Forda Kugi bym ci nie polecił - niedawno się nim przejechałem w ramach jazdy testowej i jak na auto za ponad 100tys. zł niewyobrażalna tandeta wykonania i do tego niewygodne fotele.

Hatchbacków za taką cenę jest już niewiele, ale 2 najbardziej warte uwagi moim zdaniem to Subaru Impreza oraz BMW serii 1 - oba dostaniesz w już naprawdę niezłej wersji silnikowej i wyposażeniowej :)

[ Dodano: 17 Luty 2011, 10:08 ]
Konrad777 napisał(a):Szczerzę polecam właśnie samochody japońskie są nie do zdarcia.

Ja zaś je odradzę bo moja Toyota zdarła się po 3 latach i przebiegu 70tys. km :D Wszystko zależy na jaki egzemplarz się trafi, marka czy kraj pochodzenia nie mają już takiego znaczenia jak kiedyś...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka