Masz spory wybór w tej cenie, z sedanów klasy średniej to Honda Accord, Mazda 6, Opel Insignia, Citroen C5, a nawet BMW 3 o ile weźmiesz jedną z podstawowych wersji (co nie znaczy że ubogą
). Wszystkie z tych samochodów są warte polecenia i każdy dobry, a którego wybierzesz to zależy już od twoich preferencji - jedni wolą komfortowego Citroena, inni nieco bardziej drapieżną Hondę albo BMW.
Z SUVów też masz niemały wybór - VW Tiguan 2.0 TDI 170KM, Hyundai ix35 2.0 CRDI 185KM, Mitsubishi ASX z nowym dieslem 1.8-zbiera dbd recenzje, albo KIA Sportage choć w niej niestety najmocniejszy diesel ma niecałe 140KM, podobnie jak w ASX-150KM, ale za to ASX jest tańszy niż założyłeś bo około 110tys.. Ewentualnie Hondę CRV, ale tam niestety diesel ma pojemność 2.2, więc pewnie pokusiłbyś się na benzyniaka 2.0 - też dobry silnik. Forda Kugi bym ci nie polecił - niedawno się nim przejechałem w ramach jazdy testowej i jak na auto za ponad 100tys. zł niewyobrażalna tandeta wykonania i do tego niewygodne fotele.
Hatchbacków za taką cenę jest już niewiele, ale 2 najbardziej warte uwagi moim zdaniem to Subaru Impreza oraz BMW serii 1 - oba dostaniesz w już naprawdę niezłej wersji silnikowej i wyposażeniowej
[ Dodano: 17 Luty 2011, 10:08 ]Konrad777 napisał(a):Szczerzę polecam właśnie samochody japońskie są nie do zdarcia.
Ja zaś je odradzę bo moja Toyota zdarła się po 3 latach i przebiegu 70tys. km
Wszystko zależy na jaki egzemplarz się trafi, marka czy kraj pochodzenia nie mają już takiego znaczenia jak kiedyś...