Toyota Celica VII ???

16 Lut 2011, 22:11

Witam. Mam pewien problem, a mianowicie jestem juz PRAWIE zdecydowany na kupno w tym roku Toyoty Celicy VII generacji. Będzie to moje pierwsze auto i chciał bym się dokładnie zorientować co i jak, oraz zasięgnąć opinii ludzi bardziej doświadczonych którzy mieli już przyjemność zetknięcia się z tym pojazdem:).
Pytanie czy w granicach naszego kraju uda się dostać takie autko za około 10 tysięcy (nie sprowadzane z Anglii), czy może bardziej opłaca się wybrać poza granice i szukać autka w niemczech, belgi, holandi ? Który z dostępnych silników będzie najlepszy ? Jak wyglądają ceny części do tego samochodu. Najczęściej występujące usterki?
I ogólnie plusy oraz minusy Celicy.
Z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość :)
Qrinq
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

16 Lut 2011, 22:19

autko za około 10 tysięcy (nie sprowadzane z Anglii)

:roll:
coś jeszcze?
o ta Ci chodzi?
http://www.moto24.tv/jamnik/img/galeria ... ca_7_0.jpg
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

16 Lut 2011, 22:39

Dokładnie tak, produkowana od roku 1999 do 2005 albo 06.
Pytam się o cenę 10 tyś. ponieważ przeglądając strony najniższe ceny wahały się miedzy 8 tys - 12 tys z czego wiekszość to Angliki :/.
Qrinq
Nowicjusz

16 Lut 2011, 22:42

A do czego ma Ci sluzyc to auto? do jezdzenia? no to potrzebujesz na ten model co najmniej 25 tys . W niemczech ceny z 2000 r statuja od 6500 euro.
jakies watpliwosci? ja nie mam. nie stac Cie
polecam Celi 6Gen
JerzyB333
Stały forumowicz

16 Lut 2011, 22:58

Zazwyczaj auto kupuje się po to żeby nim jeździć :)
No dobrze tak więc mówisz 25 tyś.

Pytanie dlaczego te są tak tanio wystawione:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Patrząc na zdrowy rozum powinni z tymi małymi usterkami takimi jak otarcia czy wgniecenia błotnika zaśpiewać sobie o wiele więcej.
Qrinq
Nowicjusz

16 Lut 2011, 23:09

nie ucz ojca dzieci robic :mrgreen:
troche sie na tym znam. zapytaj kogokolwiek na forum celici :wink: 25 to dolna granica i ceny we wloszech czy w niemczech na takim poziomie sie ksztaltuja.
ta pierwsza ma tragicznie naprawiony przod(poprzedni dzwon), wiec i pewnie airbagow brak. i ogolnie na zapuszczona wyglada. czyli mechanika pewnie tez kiepsko
ta druga do oplat, to raz moze byc po powodzi to 2, ma zatuszowane uszkodzenia, co widac, bo zderzak zalozony po partyzancku. ale zrobisz co zechcesz :smile: pozdr.
JerzyB333
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co może zamarznąć w naszym samochodzie?
    Co w samochodzie jest szczególnie wrażliwe na niską temperaturę? Jak sobie poradzić z typowo zimowymi problemami? Poniżej prezentuję kilka odpowiedzi które mogą okazać się przydatne wielu kierowcom. Głównym ...

16 Lut 2011, 23:11

Dzieki ;p
Qrinq
Nowicjusz

16 Lut 2011, 23:20

tutaj masz z uszkodzonym blotnikiem
[link do mobile.de wygasł]
:lol: ale jak widzisz cena dwukrotnie w gore w porownaniu do Polski.
z tym ze mozesz spodziewac sie auta w lepszym stanie :wink:
tak jak mowie pomysl o starszej generacji bo kwota 15 tys wystarczy na naprawde fajny okaz, a technologicznie bedzie zblizona. czesci tanie, awaryjnosc znikoma. celica jest po prostu godna polecenia jako kompromis dupowozu i auta sportowego. takie GTI z ladniejsza buda :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

17 Lut 2011, 20:44

Idąc za twoją radą zacząłem szukać innego, tańszego auta :) i tu moje zainteresowanie przykuł Hyundai Coupe II [link do autocentrum.pl wygasł].
Patrząc na przedstawione oferty po stronach internetowych takie autko można dostać już w granicach 10.000 zł w dobrym stanie z nie dużym przebiegiem do tego bardzo ładnie wyglądające :) Moje pytanie tak jak na początku tematu odnośnie Celicy.
Jaki silnik ? Jak wyglądają ceny części do niego ? Najczęstsze wady jakie w nim występują.
Plusy i minusy. Ogólnie mówiąc czy jest to auto godne uwagi :)
Qrinq
Nowicjusz