Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ossy napisał(a):Ten silnik 2.0 to nie jest najlepsza konstrukcja Toyoty, świadczy o tym to, że niedługo później go wycofano i wprowadzono z powrotem wtrysk pośredni
Dokładnie tak jak pisze [email widoczny po zalogowaniu] Miała to być oszczędna konstrukcja ale wyszło inaczej bo dużo oszczędniejszy był 1.8 który miał wtrysk pośredni.szybki napisał(a):Sam w sobie silnik jest ok. Jego problemem jest wtrysk d4 przez który nie możma założyć lpg i niestety nie dał mniejszego spalania
Powinien się sprawdzić.sengas napisał(a):Chcę żeby samochód dłużej pojeździł. Auto dla rodziny 2+1, głównie jazda w mniejszym mieście na krótkich odcinkach + wyjazdy weekendowe i wakacyjne po 200-300km. Średnio przejeżdżam 7-8 tys kilometrów rocznie.
Koniecznie bo one szczególnie leciały od wewnętrznej strony progów pod siedzeniami z tyłu. Jak to zrobisz dobrze to na pewno już tam nie będziesz zaglądał.sengas napisał(a):są 2 małe ogniska korozji i wg. mechanika trzeba będzie zrobić konserwację podwozia
Powinno być dużo lepiej i wizyty u mechanika myślę że będą to jakieś sporadyczne spotkaniasengas napisał(a):chcę żeby samochód jeździł w miarę bez większych awarii bo po swoim obecnym passacie mam już dosyć wizyt u mechanika
andrewb25 napisał(a):A wg. mnie jeżeli jest zadbane T-25 w dobrej wersji tak jak piszesz to warto wziąć, T-25 toyota jeszcze nie oszczędzała na jakości tak jak jest w nowszym modelu T-27.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA