Toyota Avensis T27 - gniazdko, zagadkowy element

03 Sie 2021, 06:46

Mam dwa pytanka odnośnie Avensis:
1. Bardzo zdziwiła mnie mała liczba gniazdek 24V (tylko jedno w schowku!).
W jaki sposób można poprowadzić przewód od kamerki samochodowej do gniazdka w schowku, tak żeby ten schowek zamykał się? Czy jest możliwość dostania się od dołu do schowka?

2. W bagażniku mam taki oto element, do którego podłączony jest czarny kabelek. Czy ktoś orientuje się co to może być? Czy to jakaś część od alarmu?
Ludvic
Nowicjusz

04 Sie 2021, 07:30

Gniazdka są na 12V a nie na 24V. Poza tym gniazdko powinno być na środkowej konsoli, nie masz go tam czasem?

Jak chcesz poprowadzić kabel że schowka to najlepiej gdzieś pod deska i wypuścić go przy słupku do góry.

Ten element na drugim zdjęciu to jakaś klapka i widać że powinna się otwierać do góry. Sprawdzałeś może co pod nią jest? Może być gniazdko zapalniczki do podłączenia np. przenośnej lodówki na czas podróży.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Sie 2021, 09:04

Mój błąd, powinno być 12V. Na środkowej konsoli nie ma gniazdka. Nawet w instrukcji jest napisane, że jedyne gniazdko znajduje się w schowku. Jest to wersja T27 po II FL.

Właśnie to nie jest klapka, próbowałem otworzyć i nie idzie. Ten element jest przyklejony do tapicerki bagażnika.
Ludvic
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2019 - Odjazdowy weekend z motoryzacją
    Ryk silników, pisk opon, błysk karoserii, nowości prezentowane przez dealerów, zapierające dech w piersi pokazy, goście specjalni oraz najpiękniejsze moto emocje - już 13 i 14 kwietnia w Targach Lublin! Moto ...