Toyota carina II 2.0 diesel wskażnik temperatury

27 Kwi 2008, 19:32

mam problem , a mianowicie auto jest po wymianie uszczelki pod głowica i przejechanych jakieś 3000km i wskażnik temperatury często drga i opada lub stoi normalnie . Woda nie rośnie w zbiorniczku niema też bomblowania , przeczyściłem styki przy złączkach i na czujniku ,wskażnik opada jak odepnę go od czujnika co może być przyczyną tego skakania wskazówki .
marek x
Nowicjusz

Miejscowość: pomorskie
  • 28 Kwi 2008, 10:36

Co do problemu ze wskaźnikiem - na sam początek warto by sprawdzić faktyczną temperaturę silnika.Jezeli będzie prawidłowa i nie bedzie zgadzała się z tym,co pokazuje wskaźnik,to uszkodzony może być sam wskaźnik,czujnik lub połączenia elektryczne bądz sam przewód czujnika może być gdzieś przerwany.
    Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 29 Kwi 2008, 08:53, edytowano w sumie 1 raz
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Maj 2008, 14:32

Jeśli tak się dzieje to należy sprawdzić wszystkie połączenia elektryczne które były rozłączane podczas prac przy uszczelce, czasem mechanicy nie przywiązują do tego uwagi i klient wyjeżdża od nich zadowolony lecz nie na długo. :wink:
    Toyota Corolla E9
    adam1207.1976
    Nowicjusz

Miejscowość: Kwidzyn

23 Maj 2008, 14:34

Jeśli tak się dzieje to należy sprawdzić wszystkie połączenia elektryczne które były rozłączane podczas prac przy uszczelce, czasem mechanicy nie przywiązują do tego uwagi i klient wyjeżdża od nich zadowolony lecz nie na długo. :wink:
    P.S. Ja też mam Toyotę i potrzebuję pomocy w sprawie ładowania akumulatora. Czy mogę na nią liczyć?
    Toyota Corolla E9
    adam1207.1976
    Nowicjusz

Miejscowość: Kwidzyn
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Moto Show - Skaryszew 2012 / relacja
      W niedzielę 03 czerwca byliśmy świadkami niesamowicie gorącego i pełnego wysokiego ciśnienia dźwięku weekendu w Skaryszewie. Już od wczesnych godzin na terenie Hotelu Cyganeria zjeżdżali się będą Miłośnicy tuningu, car audio ...