Toyota Celica - Co o niej sądzicie?

28 Sty 2011, 21:36

Na allegro znalazłem ciekawą ofertę dotyczącą Toyoty Celicy.

[link do oferty na Allegro wygasł]

Co o tym sądzicie? Czy nie jest za tania jak za takie auto w tym roczniku? Przebieg na 90% prawdziwy, wkońcu autko ma 10 lat dopiero. Proszę wypowiedzcie się eksperci, czy warto
madritista91
Nowicjusz

Miejscowość: j-bie

28 Sty 2011, 22:31

Przedni zderzak ma inny odcień niż reszta, tylni tak samo. Prawy reflektor wygląda jak nowy a lewy jest "zużyty". Ogólnie trochę tania jest
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

28 Sty 2011, 22:40

Sory, za bezpośredniość - czy oglądając taką Celice Ty widzisz tylko sportowy, ładny samochód, który zgodnie ze zdjęciami posiada wszystkie elementy, które takie auto powinno mieć? Tak to wygląda. A można się jeszcze zastanowić np. czy to auto robi dwa ślady czy może cztery, czy jest zgnite czy nie. Jeśli chodzi o przebieg to nie ma gwarancji, że jak 10-letnie auto ma 210 tys. km to przebieg musi być oryginalny. Ja np. sprzedaje 2-3 letnie samochody z przebiegami z przedziału 150-200 tys. km. Podsumowując - radze ochłonąć, zastanowić się spokojnie i podejść do zakupu tego samochodu tak jakbyś kupował kilkunasto-letnie Punto. Mam nadzieje, że zrozumiałeś przesłanie.
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

28 Sty 2011, 22:50

Celica ogólnie świetne auto tylko do tego egzemplarzu mam mieszane uczucia.
PS: Tylni zderzak też ma inny odcień
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

29 Sty 2011, 16:36

Widzę, że wziąłeś ogłoszenie niemal z końca listy, poniżej to już tylko uszkodzone i angliki :mrgreen: Dziwny sposób na kupowanie usportowionego samochodu. Cóż, może i uda Ci się trafić na "okazję" w dobrym stanie, ale ja bym na to nie liczył w przypadku takiego samochodu jak Celica.

Ta z linka wygląda co najmniej podejrzanie.
Poza tym, automat + wersja na rynek USA = ja bym sobie odpuścił.

Tu są średnie ceny z ogłoszeń:
[link do autocentrum.pl wygasł]
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

29 Sty 2011, 17:56

Celica to jedno z takich aut które jest strasznie trudno kupić używane w dobrym stanie szczególnie w Polsce.
Ja na twoim miejscu bym zdecydował się sprowadzić auto z Niemiec, ale to są dodatkowe koszty :???:
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

30 Sty 2011, 22:06

Najpierw uzbieraj kasę a potem wklejaj linki bo bez sensu oceniać auta których i tak nie kupisz...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

31 Sty 2011, 11:15

Szczerze mówiąc to kompletnie nie podoba mi się ten samochód,nie wiem dla kogo jest stworzony. To tak jak z wyrobem czekoladopodobnym i czekoladą. Dla mnie jest różnica.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków