Jak to możliwe że ta Toyota osiągnęła tak małą cenę

24 Sty 2011, 17:59

Obserwowałem ostatnio aukcję Toyoty Celici.

[link do oferty na Allegro wygasł]

I aż jestem w szoku że ludzie nie próbowali nawet dawać więcej za nią. Dobry rocznik, przebieg, a wygląd super. Z tego rocznika Celice są warte gdzieś 25-30 tys zł , te lepsze oczywiście. A tutaj cena osiągnęła zaledwie 13 tys zł. Jak to możliwe:P ??
madritista91
Nowicjusz

Miejscowość: j-bie

24 Sty 2011, 18:02

"Cena minimalna nie została osiągnięta" ... bo licytowali dla zabawy.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

24 Sty 2011, 18:05

Ślepy to ja nie jestem. Napewno znalazło sie kilku którzy chętnie by kupili ten samochód. Ja spodziewałem się że jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta to aukcja zakończy się na pułapie 20 tys zł przynajmniej ! Ja sam gdybym miał do dyspozycji taką kasę to bym sypnął za tą Celinkę dwadzieścia parę koła
madritista91
Nowicjusz

24 Sty 2011, 18:09

Jak ktoś naprawde chciałby ją kupić to pojechał by obejrzał i dogadał się z właścicielem a nie licytował na allegro ;-)
AreBie
Aktywny

24 Sty 2011, 18:10

Poprostu większość ludzi chce mieć dobre auto za jak najmniejszą kase a potem powstają stereotypy że auto często sie psuje itp.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Sty 2011, 18:11

madritista91 napisał(a):spodziewałem się że jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta to aukcja zakończy się na pułapie 20 tys zł przynajmniej

Nie bardzo rozumiem... Ktoś licytował dla jaj i skończył na 13 tyś a Ty myślałeś, że dla jaj podbije do 20? Nie podbił i co? Może się bał, że minimalna to 19900 i co wtedy? Druga sprawa to może ktoś ją oglądał live i stwierdził, że wcale nie jest taka igła jak pisze sprzedający? Może jej realna wartość to właśnie te 13 koła i tyle zalicytował?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux 1968 rok
    Projektanci pierwszego Hiluxa raczej nie byli świadomi, że to właśnie ta nazwa stanie się synonimem niezawodności. Hilux jest znany z tego, że nie sprawi zawodu w najtrudniejszych warunkach terenowych na świecie. W 2003 roku ...

24 Sty 2011, 18:16

Ja sam jak widziałem auto warte np z 20 tys a licytacja zaczynała się za 1 zł to sobie licytowałem i potrafiłem dojść do 7-8 tys, jak bym wygrał to bym za tyle kupił, a że auto nie było mi potrzebne to po co licytowac dalej?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

24 Sty 2011, 18:20

Ja raz obserwowałem aukcje VW Passata B5 1.9TDI,98rok,warte ja wiem z 14-15tys.zł spokojnie a ostatecznie poszedł za niecałe 7tys.zł (aukcja bcm od 1zł).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Sty 2011, 18:23

Kobuch - o tych jajach to pisał Arebie. Ja się poprostu dziwię że nikt się nie pokusił żeby dać więcej, bo co jest 13 tys za takie auto ? Ja się spodziewałem ceny przynajmniej 20 tys zł na poważnie zaoferowanej.

A tej Toyocie jest bliżej wartością do kwoty 30 tys, niż 13 :) Sam bym ją chętnie kupił, gdybym miał hajs, oczywiście po uprzednim oglądnięciu jej.
madritista91
Nowicjusz

24 Sty 2011, 18:26

Ale może nikomu nie była potrzebna i moze ktoś miał luźnej kasy tyle co max zaproponował a nikt z licytujących nie miał więcej luźnej kasy i auta tez nie potrzebowal.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

24 Sty 2011, 18:48

A tak na wiasen to kto przy zdrowych zmysłach licytuje auto na allegro do upadłego??Jak jest zainteresowany to dzwoni do kolesia,przyjeżdza i ogląda,jak mu sie podoba to bierze a nie licytuje na allegro.
Barol
Awatar użytkownika

24 Sty 2011, 19:36

Zachcianka sprzedającego. Woli aby ludzie licytowali do końca na serwisie, a później zapłaci te kilkadziesiąt złotych prowizji od sprzedaży.
Ktoś powinien usunąć internet i stworzyć go od nowa.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

24 Sty 2011, 21:57

Ustawił licytacje, niska kwota, auto wyświetlało się na początku listy jak ktoś filtrował ogłoszenia po cenie. Sprytny zabieg a wy tu jakieś teorie dorabiacie do tego.
AreBie
Aktywny