Toyota celica silnik

04 Mar 2011, 11:10

Witam na forum!
Mam pytanie i prośbę kto z was wie w jakich innych modelach toyoty albo innych marek aut są montowane silniki takie jak w T.Celice VII generacji (model po 1999 r.).
Są to takie silniczki (albo silniory):
1.8 16V VT-i 143KM,
1.8 i GT- R 182KM,
1.8 VVTL - i Sport 192KM.

Interesuje mnie wszystko na ich temat. Zwłaszcza praca silnika, który nie był zarzynany przez amatora sportów motorowych.
jfp

04 Mar 2011, 12:56

Jeśli interesuje Cię sportowa jazda odpuść sobie silnik 143-konny. Jest ospały, trzeba go bardzo wysoko kręcić. O wiele lepsza charakterystyka pracy występuje w 192-konnym i tego bym Ci ewentualnie polecał. Sam zastanawiałem się nad Celicą, ale wybrałem Mazde RX-8 i nie żałuję. Jazda sprawia mi o wiele więcej frajdy :mrgreen:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić / obliczyć ET felgi? - instrukcja
    Na rynku mamy bardzo dużo dostępnych felg zarówno aluminiowych jak i stalowych. Każda z nich powinna posiadać wytłoczone parametry montażowe w szczególności szerokość, średnicę i parametr osadzenia felgi ET. ...
    Samochód elektryczny przyszłości
    Lexus LF-30 Electrified, to samochód koncepcyjny z prawdziwego zdarzenia, który wybiega daleko w przyszłość. Zastosowane w nim innowacje nie ograniczają się bynajmniej do napędu elektrycznego i futurystycznej ...