VI generacja jest lepsza samo to że jest nowsza to dużo robi, a i z wyglądu dla mnie jest ładniejsze, spalanie sobie porównaj na AutoCentrum.pl
VI generacją trochę jeździłem więc mogę powiedzieć Ci kilka słów
Wg mnie kokpit nie zbyt pasuje do dynamicznego charakteru auta aczkolwiek jakość jego wykonania jest dobra. Bardzo fajne fotele , dobre trzymanie boczne na zakrętach
W środku wszystko fanie pod ręką , zegary itp bardzo czytelne, wyposażenie nawet w starszych autach łatwo o poduche, ABS czy pełną elektrykę.
Co do silników 1,8 nie zapewnia oszałamiających osiągów , do steki ma 10,2 sek ale silnik bardzo dobrze znosi eksploatacje , jeśli wolisz coś mocniejszego to poszukaj 2,0 GT 170 KM seta w 8,2 sek
![Mr. Green :mrgreen:]()
jest również 2,0 GT4 z stałęm napędem
4x4 ma no 242 KM i rozdział momętu obrotowego między osiami 50:50 aczkolwiek ciężko znaleźć ten silnik i może on kosztować nawet ponad 20 tyś (to tak na marginesie ;p)
Układ jezdny bardzo dobry, zapewnia dobre właściwości jezdne.
Wg mnie zadbana Celica VI z początków produkcji kosztuje 8 -9 tyś , auto na prawdę trawłe dobrze znosi polskie drogi, silniki pod względem mechanicznym wypadają nieźle.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią Maj 28, 2010 12:55 ]Johnnyy napisał(a):Co do wyżej wymienionych samochodów to Ford dużo pali a Coupe i Prelude jakoś mi nie podeszły . Bardziej bym się skupiał na VI generacji , bo V więcej spala .
Aha a co do tego to Ford 2,5 może trochę pali ale 2,0 nie za bardzo
![Wink :wink:]()
jeśli te co napisałem się nie podobają , żuć okiem na Mazde MX-6 jeszcze
![Wink :wink:]()