Toyota Corolla 1.4 '06

17 Paź 2009, 12:33

Witam:)
czy warto założyć instalację LPG do w/w autka? Słyszałem że jest szkodliwa dla silnika, na ile to jest prawda?
Jakiej firmy i gdzie najlepiej założyć taka instalację (jestem z andrychowa k. Wadowic) mam jeszcze 2 lata gwarancji na silnik, czy warto ja przerywac czy doczekać do jej zakończenia i wtedy zagazowac?
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam Ponton.
Ponton
Nowicjusz

Miejscowość: Wadowice

17 Paź 2009, 22:00

Gdyby instalacja gazowa byłaby szkodliwa dla tego silnika to TOYOTA nie proponowałaby swoim klientom zakupu auta z LPG.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

19 Paź 2009, 21:00

Dzięki, a jaki model/firma instalacji?
Czy w ogóle warto czy lepiej czekać do końca gwarancji?
Ponton
Nowicjusz

Miejscowość: Wadowice

19 Paź 2009, 23:58

Co do instalacji to nie chciałbym nic sugerować. Poczytaj w neciku opinie i myślę że wybierzesz dobroą opcję.
Co do gwarancji - musisz przekalkulować co bardziej się opłaca. Ponoć toyoty są bez awaryjne, a oszczędzanie można zacząć wcześniej.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Skrobaczka do szyb samochodowych
    Skrobaczka do szyb to narzędzie niezbędne dla każdego kierowcy, który zimą, podczas mrozów parkuje swoje auto na zewnątrz. Przydatna jest także zmiotka, a dla mniej cierpliwych odmrażacz lub mata antyszronowa ...