Toyota corolla 1400poj.D4D spalanie na komputerze

05 Mar 2011, 19:39

Witam .Problem polega na wzkazaniu spalania komputera,oto przykład,jechałem w trasie spalanie wyszło mi 4,6 litra lato ,a komputer pokazuje 5,8 litra spalanie,oto drugi przykład okres zima wyszedł mi 7,5 litra po mieście a komputer pokazuje 6,0 litrów.
Czyli ile by mi niewyszło spalanie komputer prawie zawsze pokazuje tak samo .
I zauważyłem jeszcze jak mam komputer ustawiony ,zeby mi pokazywał spalanie w danym momencie to nieraz potrafi pokazać nawet 90litrów a gazem operuje bardzo delikatnie.
Czy może ktoś wie co to jest za przyczyna i czy da się to naprawić ,i czy niema to nic wspólnego ze zwiększonym zużyciem paliwa Z góry dziękuje za pomoc
sylwek
sylwester3
Nowicjusz

Miejscowość: łódż

05 Mar 2011, 22:27

Problem jest w tym, że komputer pokazuje ŚREDNIE spalanie, a nie rzeczywiste.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Mar 2011, 11:13

Podłącz pod kompa i sprawdź parametry przepływomierz powietrza.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nowe Volvo V40 - pięć gwiazdek w Euro NCAP
    Nowe Volvo V40 otrzymało najwyższy wynik pięciu gwiazdek w teście zderzeniowym Euro NCAP. Wynik ogólny jest najlepszym odnotowanym kiedykolwiek przez instytut – 98% ochrony dorosłych pasażerów i 100% ochrony ...