Autoalarm American Legend CS9218

04 Mar 2011, 13:37

Witam wszystkich!

Dziś sprzątając swojego lanosa znalazłem dziwną rzecz. Mianowicie, to chyba sterownik od alarmu, american legend CS9218. Wiedziałem, że alarm był, bo syrena została, ale nie dostałem ani pilota ani nic jak kupiłem. Teraz mam pytanie. Gdzie ja to ew. mógłbym zamontować, jeżeli kupiłbym sobie pilot i zaprogramował go odpowiednio? A może i centralkę też miałem tylko ktoś wymontował xD Jak to sprawdzić bez rozbierania drzwi? Jest taka możliwość?
michal2409
Początkujący

Miejscowość: Mniów (k. Kielc)

04 Mar 2011, 13:52

Nie wiem czy będzie opłacało się dorabiać pilot do istniejącej centralki, czy nie lepiej będzie zamontować nowy alarm, wtedy masz pewność że piloty będą działały bez problemów.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

04 Mar 2011, 13:57

No dobra, pilot to drugorzędna sprawa. Tylko gdzie ja mam to wpiąć? Bo nigdzie nie znalazłem żadnych wolnych wtyczek..
michal2409
Początkujący

05 Mar 2011, 11:06

michal2409 napisał(a): Mianowicie, to chyba sterownik od alarmu

michal2409 napisał(a): A może i centralkę też miałem tylko ktoś wymontował

Centralka i sterownik to to samo - jest to jedno urządzenie. Zapodaj jakieś zdjęcie, to może się coś uda z tym zrobić.

michal2409 napisał(a): Jak to sprawdzić bez rozbierania drzwi?

A po co chcesz rozbierać drzwi?

No i jak kolega wyżej pisał - jak nie masz pilotów, to nie opłaca się tym babrać - lepiej kupić nowy alarm z pilotami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Mar 2011, 12:12

Centralka i sterownik to to samo - jest to jedno urządzenie. Zapodaj jakieś zdjęcie, to może się coś uda z tym zrobić.

Miałem na myśli to, czy sterownik alarmu może być też sterownikiem centralki, czy nie.

Zdjęcie
michal2409
Początkujący

05 Mar 2011, 22:25

Powiem tak - weź wyrzuć ten alarm do kubła na śmieci i zainwestuj w jakiś normalny. Jest to nie dość, że alarm z epoki dinozaurów, to jeszcze na dodatek awaryjny jak ch...a. A najcześtszym problemem to były właśnie piloty.
Ale jak cię to dręczy, to podjedz do warsztatu, gdzie zajmują się alarmami i zapytaj ile kosztowałoby cię dorobienie pilotów i co fachowcy myślą o tym alarmie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

06 Mar 2011, 08:45

A co myślicie o tym?:
[link do oferty na Allegro wygasł]
michal2409
Początkujący