Toyota corolla (e11) gaz,Warto?

04 Lis 2014, 22:06

do 8l powinienem zejsc to naprawde nie wiem jak chyba caly czas na luzie ;p tak serio to naprawde oszczednie jezdzilem i taki wynik naprawde sporo, i teraz nie wiem od czego zaczac sprawdzanie bo niepowinno tak byc . wlasciciel mowil ze max 9 l .a tu prosze pierwsze 100km i 15l :/ co z tym zrobić?
milan240
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lis 2014, 22:39

Może sonda lambda? Pondato sprawdź układ dolotowy (szczelność plus filtr powietrza),przepływomierz (jeśli występuje). Sprawdź też czujnik temperatury silnika.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Lis 2014, 22:49

Sprawdź najpierw na pb bo może być tak jak Barol napisał a jak będzie palić normalnie tzn. że tylko z lpg coś jest nie halo...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

04 Lis 2014, 23:45

termostat był niby czyszczony przez poprzedniego własciciela tak mi mowil ze robil nagrzewa sie szybko, sprawdze ten dolot jeszcze ..a jak sonde sprawdzic czy jest dobra? :?:
milan240
Początkujący

05 Lis 2014, 08:19

Najprościej podłączyć oscyloskop i dodać gazu,impulsy powinny być w przedziale 0,2 -0,98v a podczas pomiarów podłączyć sonde do ECMa bo może zmykać z mapy pamięci procesora wtrysku.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Lis 2014, 12:00

to niestety nie mam takiego sprzetu ;/
milan240
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

05 Lis 2014, 16:58

sprawdziłem dzis filtr powietrza jest ok , umowilem sie jutro z gazownikiem na regulacje mam nadzieje ze to pomoze ....
milan240
Początkujący

06 Lis 2014, 16:13

byłem u gazownika wymienil dwie rurki gumowe bo troche sparciale byly i podlaczyl pod komputer chwiel cos ustawil a pozniej sonda sie zawiesila i wogole nie chciala pracowac ;/ czyli pewnie do wymiany .. wogole patrzylem pod auto to tam juz cos bylo kabinowane bo jest wtyczka podlaczona od sondy i obok jakis kabel idzie podlaczony tak jak by na "krotko"-tak chyba nie powinno byc ?

[link wygasł]
milan240
Początkujący

06 Lis 2014, 20:59

A może przed samą sprzedażą ktoś odłączył sondę bo była do wymiany???
A jak kontrolki na zegarach ??? Jak odpalasz to pali się przez chwilę check engine?? Bo często ta lampka jest wyłączana albo kabelki od niej podprowadzane są do np; kontrolki od oleju i niby działa...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

06 Lis 2014, 21:36

sonda podłaczona caly czas byla , podczas odpalania nie zapala sie kontrolka check engine...
milan240
Początkujący