Toyota corolla e11 pierdzenie

01 Lut 2011, 20:38

Witam
Od pewnego czasu zaobserwowałem w swojej toyocie dziwny odgłos z wydechu(pierdzenie)
Okazało sie ze była dziurka.Tłumik został wymieniony(cześc ruru od kolektora do wylotu) No ale problem został mało tego powastał nowy.Mianowicie na trasie przy predkości 120-130 km/h podczas gdy puściłem gaz zaczeło strasznie buczeć,pierdzieć jak motor.Kilka sekund i dziwęk ustaje.Wróciłem do mechaników którzy robili tłumik i okazało sie że wszytsko jest szczelne.Nie ogli na miejscu ni zdjagnozować bo niby wszytsko ok.Dwukrotnie zdarzyło sie także że ów dźwiek wydobywał sie podczas rozpądzania.A gdy zatrzymałem autko w śroku zaczęło śmierdzieć spalenizną.
Co to może być bo już skonczyły sie mi pomysły??
robert00078
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin

03 Lut 2011, 14:30

Sprawdz ponownie układ wydechowy,łącze elastyczne,uszczelke kolektora przy głowicy.
życie jest zbyt krótkie żeby jezdzić przepisowo lub dieslem...
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

03 Lut 2011, 17:13

jak kupiłeś jakiś tani zamiennik to może tak pierdzić z racji jego słabego wykonania
uxi916
Nowicjusz

Miejscowość: Miechów

03 Lut 2011, 23:57

a moze gdzies mocowanie za bardzo scisniete? ja kiedys jak mialem astre i wymienilem dziurawy tlumnik to dale buczalo ale w monentach zwawej zmiany obrotow jak i redukcji. okazalo sie ze tlumnik dochodzil do oslony. wtedy tez zapach spalenizny bylo czuc. puscila guma na mocowaniu. dalem nowa gume siadl na swoim miejscu i wszystko ustalo.
marko19845
Nowicjusz

Miejscowość: Chełmek

05 Kwi 2011, 12:44

Tutaj mogę się z godzić,najlepiej w takim przypadku nie inwestować w tanie zamienniki,bo to strata pieniędzy. A gdzie kupowałeś? Bo u nas również znajdziesz dobre tłumiki,mogę pomóc w wyborze.
Tlumiki
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Kwi 2011, 16:53

A katalizatora czasami nie wycieli lub nie wydłubali?
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Skoda Superb z wyposażeniem Laurin & Klement
    Skoda Superb z najbardziej luksusowym i prestiżowym pakietem wyposażenia - Laurin & Klement, na polskim rynku pojawił się w październiku ubiegłego roku. Teraz pakiet dostępny jest z nowym silnikiem. Do dotychczas oferowanych ...

05 Maj 2011, 10:50

I jak sprawa? wszystko się w końcu wyjaśniło?
Ostatnio edytowany przez Tlumiki, 06 Maj 2011, 02:08, edytowano w sumie 1 raz
Tlumiki
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa