Toyota LAND CRUISER J90 lub J95

15 Maj 2009, 15:52

Witam chcial bym poznac wasze opinie na temat toyoty land cruiser J90 lub J95 z 1997 do 2003 roku z silnikiem 3.0D. Maja dwa rodzaje mocy 125 koni i 163 konie ale ktory jest lepszy i dlaczego jeden jest mocniejszy prosze o jakas informacje.Zastanawiam sie nad kupnem takiego samochodu poniewaz jak do tej pory nie slyszalem zlej opini na ich temat moze tu ktos ma jakies zle doswiadczenia z tym samochodem czekam na odp. pozdrawiam!!!
ziomall
Nowicjusz

15 Maj 2009, 16:27

w tych autach były 2 silniki, najpierw jednostka 125km do któregoś tam roku, a potem została zminiona na tą 163 konną.

oba silniki są porównywalne, lecz ten drugi ma więcej elektorniki przez co lepsze osiągi i troche mniejsze spalanie.

niestey nie umiem Ci odpowidzieć czemu ten drugi jest mocniejszy :mrgreen:

napisz jeszcze po co Ci taki samochód
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

15 Maj 2009, 22:39

Witam!!! Samochod potrzebuje na codzien do dojazdow do pracy i na polowania. Teraz jezdze nissanem navara z 2003 roku ale jest troche za droga do czochrania po lespie . Chce ja sprzedac i juz od dluzszego czasu zbieram opinie na tenat roznych terenowek ktore mnie interesuja. Myslalem o LR DIscowery ale jakos moj entuzjazm minol bo sa podobno dosc awaryjne . Zastanawiam sie nad pajero 2 bo takie za 20 tyś zł mozna juz kupic dosc fajne niestety na toyote musze miec 30 a nawet 35tyś zł zeby byla fajna no ale moze warto wydac wiecej i jezdzic komfortowo i bez awaryjnie???Prosze wszystkich o porade i uwagi no i fachowcow o doractwo jaki silnik lepszy i gdzie w toyocie szukac slabych punktow .Pozdrawiam!!!!
ziomall
Nowicjusz

16 Maj 2009, 09:16

jak będziesz używał do tego co piszesz to kup se obojętnie co, każde da rade, ja bym jakiegoś pick-upa motał
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Maj 2009, 21:18

nie szkoda Ci będzie takiego Landa po lesiu czochrać?
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

17 Maj 2009, 10:20

Witaj karson no pewnie bedzie bo teraz tez mi navary szkoda i dlatego ja sprzedaje a 2 aut jedno do lasu jedno na codzien to nie chce bo narazie mne nie stac na utrzymanie dwoch samochodów. Karson moze ty mi powiesz ktory z silnikow jest lepszy ten 125 konny czy ten chyba nowszy D4D 163 konny . Chyba nie ma z nimi jakis problemow bo w ogloszeniach jest mnostwo toyot z przebieiem powyrzej 400 tyś km. A moze pajore 2 tylko z ktorym silnikiem 2.5 cz moze 2.8??? Wiem ze troche truje ale chce kupic autko na kilka lat i nie chce miec tak jak z navara ze po zakupie sie okazalo ze te silniki maja jakas wade ikorba lubi wyjsc bokiem;).Pozdrawiam i czekam na info.
ziomall
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...
    Renault Maxity Euro V - mała ciężarówka
    Renault Maxity – mała ciężarówka (samochód dostawczy) zabudowana na bazie ramy z wagonową kabiną, wprowadzona na rynek w 2007 r., poddana została wielu modyfikacjom wraz z wejściem w życie nowych norm ...

17 Maj 2009, 17:46

chłopie przecież Ci napisałem o tych silnikach: SĄ PORÓWNYWALNE tylko ten nowszy ma więcej elektroniki bo jest nowszy, a teraz wszystko co nowe ma więcej elektroniki, tylko defender się nie zmienia :mrgreen: silnik ten ma więcej mocy, mniej pali o jakieś 2 litry od tamtego. Jak nie będziesz go topił niewiadomo jak i lał oleju po frytkach to możesz spać spokojnie. No i swoją drogą jest nowszy więc można szukać auta z mniejszym przebiegiem.

A co do pajero to silnik 2,5 lżejszy mniej mocy, a 2,8 cięższy więcej mocy, więc sam możesz wywnioskować że prawie to wszystko się wyrównuje. Ja bym się jedynie kierował tym, że jak ma być to krótkie pajero wyłącznie w teren to ten mniejszy silnik, tańszy w naprawie bardziej popularny, a jak miałby być to duży pajero wagon to z silnikiem 2,8.
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Maj 2009, 07:37

na Twoim miejscu kupiłbym Pajero II z silnikiem 2.8
do lasu nie szkoda, na drodze nieźle wymiata, a silnik lepszy od toyotowskiego :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

18 Maj 2009, 13:50

land cruiser J95-mial miedzy innymi montowany silnik diesla 1KZ-TE ,byl to turbodiesel o mocy 125KM,pod koniec 2000r zaczeto montowac tam silnik D-4D o mocy 163 KM (silnik ten wykonany jest w technologii common rail ) posiada rowniez intercooler/biorac pod uwage mase auta ok 2 tony te 40 KM robi pewna roznice in plus
uboot
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

18 Maj 2009, 22:12

na plus to będzie dla tego kto nie będzie moczył tego autka :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika