Witam. Zakładałem wiele tematów na różnych forach ale chyba nikt nie był łaskaw pomóc bądź udzieli mi dodatkowych informacji. A więc samochód którego dotyczy problem to Toyota Rav4 D-4D z 2002r, samochód jeździł bez zarzutów przez rok, po wymianie wszystkich filtrów, oleju i przejechaniu +/- 1000 km po prostu nie chce odpalić... Pogrzebałem trochę przy nim i okazało się że paliwo nie dochodzi do pompy. Pompa jaka jest zamontowana to pompa CR firmy Denso (nr. 22100-27010). Jeżeli ręcznie chciałem doprowadzić paliwo poprzez filtr do pompy wszystko szło gładko, paliwo pojawiało się w przewodzie doprowadzającym do pompy lecz przy próbie uruchomienia silnika paliwo dalej nie idzie... Tak jakby zatrzymało się w pompie i koniec. Zawory jakie się znajdują na niej to zawory scv(zielony i czerwony) myślałem że to może być ich wina więc zostały wymienione, słychać jak pracują a dalej nie chce odpalić... Pompa szczerze powiem ze nie wiem czy pracuje poprawnie ale widać że koło zębate jest obracane. Czy ktoś mógłby mi udzielić jakichś wskazówek gdzie szukać przyczyn? Pozdrawiam