Toyota RAV4 - problem z diagnozą

06 Mar 2020, 17:24

Dzień dobry,
Moja toyotka rav4 z 2006r. zaczeła świecić kontrola poduszki powietrznej. Po oddaniu do diagnozy stwierdzono błąd nr 24. Zostały sprawdzone wszystkie poduszki, komputer do nich również, wiązki rzekomo też.
Oddałem auto do diagnozy u autoryzowanego serwisu Toyoty w Jeleniej Górze. Tam zdiagnozowali również poduszkę prawą. Wymiana nic nie dała, lamka dalej świeci a serwis kazał czekać tydzień w kolejce by ponownie diagnozować.
Miał może ktoś podobny błąd lub może wie jak rozwiązać tą awarie?
rafzdu
Obserwowany

10 Mar 2020, 11:46

rafzdu napisał(a): Tam zdiagnozowali również poduszkę prawą. Wymiana nic nie dała, lamka dalej świeci
Jeżeli wymiana poduszki nic nie dała to problem będzie nie w poduszce którą wymienili tylko gdzieś prawdopodobnie na złączach. To tak jak czasem w kierownicy siądzie taśma od Airbagu to informacja będzie o problemie z poduszką ale jej wymiana nic nie pomoże.
Muszą sprawdzić dokładnie wiązki od poduszek, wiesz może co oznacza błąd nr 24 jakoś nie mogę znaleźć żadnych informacji na jego temat (coś więcej powiedzieli na jego temat).
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

16 Mar 2020, 19:43

Sprawa wyjaśniona. Po 2tygodniach w serwisie i groźbach o zadzwonienie do centrali, okazało się że to kable w bagażniku (przegryzione rzekomo przez jakiegoś szkodnika) pokazywały błąd poduszki powietrznej o kodzie 24.
rafzdu
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoda zmienną jest - wiatr, deszcz i burze
    W lecie pogoda bywa bardzo zmienna. Podczas jednej podróży możemy doświadczyć opadów deszczu, gwałtownych burz oraz porywistego wiatru. Wybierając się na wakacyjne wyjazdy pamiętajmy o tym, aby być odpowiednio ...