Toyota RAV4 trzeszczenie przy skręcaniu

07 Sie 2014, 11:52

Witam!
Mam problem z trzeszczeniem przy skręcaniu. Mianowicie przy bardzo niskiej prędkości (bieg 1 lub 2) przy skręcaniu dosyć mocno (np. wjazd we wjazd) nie ważne czy to z lewej czy z prawej słychać trzeszczenie. Trzeszczenie mocniej słychać w kabinie niż zewnątrz i jeżeli skręcam w lewo to słychać je jakby od prawej górnej osi, oczywiście jeżeli skręcam w prawo to jest to wtedy lewa góra oś. Ciężko mi opisać dźwięk wiec znalazłem film na yt gdzie dźwięk jest niemal indentyczny z tym że mój jest trochę mniej intensywny, w dodatku na filmie autor zrobił gdy samochód stał, ja kręciłem w podobny sposób ale nic nie słychać wtedy
film

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Dzieję się to tylko w tych przypadkach które opisałem wyżej czyli niska prędkość i dosyć mocny skręt. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? Proszę o pomoc!
Pozdrawiam RYAN!
RYAN3210
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 08 2008
Auto: TOYOTA RAV4
Silnik: 2.0 152km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

16 Sie 2014, 13:55

Spróbuj stanąć samochodem w miejscu i niech ktoś kręci kierownicą, a Ty posłuchaj czy czasem ten dźwięk nie będzie dochodził z okolicy kielicha. Górnego mocowania McPhersona, ale mogą skrzypieć też gumy wymyte jakimś detergentem na myjni bezdotykowej.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...