Toyota Sienna automatyczne światła po zapłonie

19 Lut 2023, 10:56

Ok, to inaczej - czy na tych reflektorach w tych BM-kach w których są światła drogowe zastosowane jako dzienne jest oznaczenie homologacyjne E oraz typu reflektora RL? Czy wogóle na reflektorach w BMW jest oznaczenie RL?
Oczywiście piszemy tu o reflektorach, w których światła drogowe pełnią funkcję świateł dziennych.
Z tego co ja wiem, to np. w BMW E46 na reflektorach są żółte naklejki, na których są oznaczenia homologacyjne oraz typu światła np. 04HC i 04HR dla świateł halogenowych i 00DCR i 04HR przy BiKsenonach oraz na samych reflektorach jest wytłoczony typ żarówki np. H7 i D2S lub H7 i H1. Na żadnym z reflektorów nie ma oznaczenia RL...
Ale oczywiście nie widziałem i nie wiem wszystkiego i być może masz oczywiście rację - ale skoro tak twierdzisz, to musisz to skądś wiedzieć - zatem zapodaj jak możesz fotę oznaczeń reflektora BMW, bo z tego co wiem masz u siebie kilka.
No i od razu zaznaczmy, że jak coś jest fabrycznie w samochodzie, to absolutnie nie musi to oznaczać, że w Polsce dane rozwiązanie jest zgodne z przepisami.
A wracając do tematu, który dotyczy Sienny - oryginalne reflektory nie mają homologacji na światła dzienne ( brak symbolu RL. A robienie ze świateł drogowych świateł dziennych jest niezgodne z prawem niestety i za coś takiego można dostać mandat.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowe uprawnienia Straży Miejskiej
    Od 20 października 2023 Straż Miejska oraz Straż Gminna "wzbogaciła" się o nowe uprawnienia - od teraz mogą kontrolować uprawnienia oraz wystawiać mandaty za łamanie przepisów kodeksu drogowego osoby poruszających ...