Toyota Sienna elektryczne drzwi przesuwne - problem

20 Lut 2023, 18:07

Witam mam problem z drzwiami przesuwnymi elektrycznymi Toyota Sienna II LE 2005 3,3L 230KM,Ten model wyposażony jest jedne drzwi przesuwne elektryczne prawe,lewe są mechaniczne.Po narawie tych elektrycznych wymieniłem napęd.Drzwi działają gdy samochód stoi w poziomie,problem zaczyna się gdy przechylony jest przodem w dół np.o 10st drzwi otwierają się po czym od razu samoczynnie zamykają bez mojego udziału.Proszę o pomoc w kwesti.pozdrawiam serdecznie.
verner
Początkujący

• 20 Lut 2023, 18:26

verner napisał(a):Ten model wyposażony jest jedne drzwi przesuwne elektryczne prawe,lewe są mechaniczne.
    kitajskie podejście do klienta nigdy nie przestanie zaskakiwać.
    verner napisał(a):poziomie,problem zaczyna się gdy przechylony jest przodem w dół np.o 10st drzwi otwierają się po czym od razu samoczynnie zamykają bez mojego udziału.
    może to kwestia regulacji.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Lut 2023, 18:36

A tam nie ma czasem jakiejś blokady przy w pełni otwartych drzwiach? Być może ona nie działa i pod wpływem ciężaru na takim pochyleniu zaczynają się zamykać z automatu.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Lut 2023, 18:52

Może tak być ale gdzie tej blokady szukać.Myślałem że to napęd będzie utrzymywał drzwi w położeniu,aż do kolejnego przełączenia w drugą stronę,
    verner
    Początkujący

20 Lut 2023, 19:01

Nie wiem jak jest w Siennie ale pamiętam że w innych vanach przy odsuwaniu drzw na końcu była blokada która jak manualnie zasuwasz zwalniana jest przez klamkę, a jak elektrycznie to przez ten mechanizm na pewno drzwi nie powinny wisieć na silniku.

Zobacz czy jak je odsuniesz manualnie to na końcu zablokują się. Porównaj sobie z drugą stroną.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Lut 2023, 19:05

Manualne mają blokadę
    verner
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Światowy rekord SKODY Citigo CNG!
      SKODA Citigo CNG pokazała swoją klasę rekordowym osiągnięciem. Gerhard Plattner, mistrz oszczędnej jazdy, przebył SKODĄ na gaz ziemny 2 619 kilometrów przez Europę. Na trasie z Wenecji we Włoszech, do szwedzkiego Sztokholmu, ...