Toyota Yaris 2001 wersja francuska - tylnia wycieraczka

20 Lip 2009, 11:46

Witam,
podczas jazdy peklo ramie tylniej wycieraczki - peklo w miejscu w ktorym wycieraczka jest przymocowana do czesci obracajacej sie, przez to zwisa sobie w dol :/ pytanie:
czy jest mozliwosc naprawy tak zlamanej wycieraczki? (superkleje?) czy nie ma to wiekszego sensu? (zadnego?)
jak odkrecic srube ktora trzyma tylnia wycieraczke? jest zardzewiala i za zadne skarby nie chce sie odkrecic.
Samochod kupilam 2 tygodnie temu i absolutnie juz mnie nie stac na wydatek 300 zl w serwisie :/
Jakies dobre rady?
Dzięki wielkie,
Pozdrawiam
Ewa
selka
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce/Krakow
  • 20 Lip 2009, 12:41

popsikaj wd-40 lub czymś podobnym i powinna puścić.
    Raczej nie ma sensu naprawiać bo i tak zaraz peknie w tym miejscu.
    Kup jakąś urzywaną i sama załóż nie ma po co jeździć do sewisu który weźmie tyle za wymiane co kosztuje urzywana. Na allegro są po 70 zł
    ralf1990
    Początkujący

Miejscowość: Warszawa

20 Lip 2009, 16:42

Ja miałem podobnie w peugeocie, mi się ukręciła wycieraczka i ja żeby to odkręcić musiałem rozpiłować tą śrubę. Tak bardzo była zapieczona. :shock:
    Nie jestem ekspertem, jeśli powiem coś źle nie denerwujcię się.
    patroy
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Władysławowo
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Demontaż zderzaka Porsche Cayenne, Poradnik
      Podzielę się wiedzą jak zdemontować zderzak w Porsche Cayenne 2 generacji po lifcie. Narzędzia jakie musimy przygotować to: Kluczy nasadowe 10 Torx 20 lub 25, 30 Klucz do spinek lub płaski śrubokręt Odrazu mówię że ...
      Uwaga rower
      Kiedy sezon rowerowy w pełni, warto wiedzieć parę rzeczy. Tym bardziej, że niektóre przepisy pozwalają rowerzystom na zbyt wiele, co naraża samego rowerzystę na niebezpieczeństwo. Ale to jest właśnie Polska - ci, którzy ...