Toyota yaris verso czy dacia sandero??

10 Lut 2018, 13:29

Witam wszystkich forumowiczów. tak jak w temacie Chciałem się poradzić Który z tych dwóch modeli jesteście w stanie mi polecić. Czy ktoś z was jeździ wyżej wymienionym autem? moim priorytetem jest niskie spalanie ,nie za duży silnik benzynowy. będzie to auto głównie jeździło na trasach do 20 km. będzie użytkowane prawie codziennie, zależy mi na dużej przestrzeni w samochodzie gdyż mam dwójkę małych dzieci ,oprócz tego chciałbym aby auto było niezawodne. kwota jaką dysponuje to jest maksymalnie 12000 zł .Toyota w tej cenie daje mi samochód z ostatniego roku produkcji w bardzo dobrym stanie do tego bardzo bogate wyposażenie ,jeśli chodzi o dacie: W tej kwocie mam samochód 5 lat młodszy nrównież cieszący się dobrą opinią ,nieco gorszym wyposażeniem. jeśli chodzi o spalanie i silnik widzę że jest podobnie: stąd moje pytanie do was Co polecacie -czy niezawodną Toyotę mega utrzymaną ,aczkolwiek auto już 14 letnie .A może dacie w :miarę młodego 10 latka z gorszym wyposażeniem oraz mniej znaną marką .które waszym zdaniem jest bardziej przestrzenne, niezawodne ,Tańsze w utrzymaniu?? Dziękuję za odpowiedzi
Mateusz55
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 03 2009
Auto: Ford mondeo mk3

10 Lut 2018, 13:50

Dwójka dzieci i chcesz kupować 3,5m yaris'kę bez bagażnika?
Poszukaj chociaż jakiegoś kompakta normalnych rozmiarów, astrę h, focusa 2, 307 czy chociażby corollę (chociaż też za duża nie jest)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

10 Lut 2018, 13:58

Tak jak pisałem chce coś mało palacego w benzynie. Yariska spełnia te wymaganie. Nie jest super dużą Ale będzie jako 2 auto.
Mateusz55
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 03 2009
Auto: Ford mondeo mk3

10 Lut 2018, 14:19

Brałbym yarisa 1,5 bez dwóch zdań. Co do y.verso będzie troszku wyższe spalanie niż w zwykłej budzie. Ogólnie poręczne auto w środku dosyć przestronne.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...