Tragedia !! nie ma co kupic

14 Mar 2010, 10:50

rustin napisał(a):aha żeby nie było rdzy nie ma grama i nie będzie bo mam 12 lat gwarancji na perforację :)

pod warunkiem że będziesz robil raz na rok dodatkowy przegląd karoserii za który oczywiście odpowiednio zabulisz, wyjdzie na to samo co po 12 latach zrobisz zaprawki tam gdzie jest rdza.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

14 Mar 2010, 10:55

46zł to nie majątek
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

14 Mar 2010, 11:37

Gdybym był na Twoim miejscu kupił bym VW ( passata albo golfa) TYLKO TDI , ale nie jestem i wybór nalezy do Ciebie :smile:
samurai2002
Początkujący

Miejscowość: Lubuskie

14 Mar 2010, 12:21

rustin napisał(a):ja kupiłem tydzień temu forda mondeo 2002r full opcja 2.0 pb i żadne passaty itd nie ma co porównywać jeździłem nimi bo chciałem paska kupić,cieszę się że trafił się mondek a nie taki tłuk.aha żeby nie było rdzy nie ma grama i nie będzie bo mam 12 lat gwarancji na perforację

Czy uważasz innych użytkowników forum za skończonych debili, że kopiujesz bezmyślnie swoje własne posty? Na kiego wała umieszczasz taką samą odpowiedź w dwóch różnych tematach? Nie chce Ci się pisać, to nie pisz, to nie jest obowiązkowe :!: :evil:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 12:22

Haha jeszcze wyjdzie na to, ze ford jest lepszy od VW :shock:
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

14 Mar 2010, 12:28

nie chce ci sie czytac to nie czytaj :twisted:
rustin
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...

14 Mar 2010, 12:54

Dishman napisał(a):w sumie każdy kto się tu dopisuje, wpisuje inne auto :twisted:
to jest dowód na to że jednak jest co kupić ale też na to, że im więcej pieniędzy mamy do wydania tym trudniej nam się zdecydować na co :mrgreen:
mając 8-10 tysi tych samochodów jest kilka i kierujemy się głównie stanem technicznym natomiast zwielokrotniając tą sume mamy zwielokrotniony problem :mrgreen: dużo samochodów w dobrym stanie i można wybrzydzać :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Mar 2010, 11:07

Planuje wydać tyle samo PLN i mam podobne wymagania.

Zdecydowałem się na Mazde 3 i również Tobie proponuje zwrócić uwagę na to autko.
hazard
Nowicjusz

15 Mar 2010, 16:32

e220 okular napisał(a):Haha jeszcze wyjdzie na to, ze ford jest lepszy od VW :shock:

W przypadku Mondeo mk 2 i Passata B5 FL to, że Ford jest lepszy jest raczej oczywiste więc co Cię tak dziwi?
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Mar 2010, 16:49

niektórzy żyją jeszcze era vw itd
rustin
Aktywny

15 Mar 2010, 17:22

No jak? Sąsiad mówił, że niemieckie samochody się nie psują i basta! VW jest niemiecki więc nie może być gorszy od jakiegoś Forda. Błagam... skończcie pisać, że Volkswageny są niezniszczalne bo nie są. Jest wiele lepszych samochodów w tej samej cenie w których nie płaci się za znaczek na masce i które nie brzmią jak stary ursus.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

15 Mar 2010, 18:40

e220 okular napisał(a):Haha jeszcze wyjdzie na to, ze ford jest lepszy od VW :shock:

Niestety ale w konfrontacji Mondeo MKII vs. Passat B5 to ten drugi przegrywa.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

15 Mar 2010, 20:22

KaczorLSM napisał(a):No jak? Sąsiad mówił, że niemieckie samochody się nie psują i basta! VW jest niemiecki więc nie może być gorszy od jakiegoś Forda. Błagam... skończcie pisać, że Volkswageny są niezniszczalne bo nie są. Jest wiele lepszych samochodów w tej samej cenie w których nie płaci się za znaczek na masce i które nie brzmią jak stary ursus.

Ale VW to prestiż ;)
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

15 Mar 2010, 20:31

ja mam ten sam problem tylko budżet do 30 000 i obecnie zdecydowałem się na

Seata Ibize FR tdi 130 km , w tej cenie mozna dostać juz 2007 rok więc jest dobrze . A opinie pozytywne też zbiera .
A co do awaryjności aut , jednemu tak , drugiemu tak , a ja mówię : jak dbasz tak masz . Każdy inaczej używa auta .
rrrx
Nowicjusz

15 Mar 2010, 20:34

Szkoda że za ten prestiż trzeba sporo przepłacać.
Ale znów odwrotnie - za te same pieniądze co 12 letniego VW można dostać 9-10 letniego Peugeota czy Seata. Ostatnio słyszałem rozmowę dwóch facetów, jeden z nich chciał kupić VW Golfa IV i zastanawiał się też nad Toledo z okolic 2000r ale drugi mówi:
"A weź chłopie daj se spokój, te seaty to takie delikatne, te silniki TDI mają takie kiepskie, nie to co VW"
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997