Transmiter FM (wyskakuje z zapalniczki)

16 Lip 2012, 20:39

Witam Zakupiłem dziś Transmiter FM (taki podpinany pod wejście zapalniczki)
No i wkładam go ale jakby wyskakiwał , nie da się mocniej ani nic , jak go trzymam ręka wepchanego to działa gra, jak puszcze to sie luzuje i nie działa FIat Bravo 2000r. 1.9 JTD
Czy da się coś z tym zrobić jest to taki transmiter jak tu:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Pozdrawiam
biazio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat Bravo, 1.9 JTD 105KM

16 Lip 2012, 21:31

a możesz mi napisać po co wogóle jest ten transmiser? Jak to działa :) a patrzyłeś w prawo,lewo w zapalniczce może wtedy się nijako zablokuje
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Lip 2012, 22:24

No do otwarzania mp3 np z telefonu ;d taa aptrzyłem w drugim aucie (lanos) wskakuje normalnie ;)
biazio
Nowicjusz

17 Lip 2012, 15:06

To jest własnie urok kupowania bez sprawdzenia ..

biazio napisał(a):do otwarzania mp3 np z telefonu

No chyba żartujesz - transmiter jak sama nazwa mówi transmituje sygnał radiowy o małej mocy - po dostrojeniu w radiu częstotliwości transmitera mozna w nim własnie słuchać muzyki z nośnika umieszczonego w transmiterze..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

17 Lip 2012, 21:33

jezu no to o to samo chyba chodzi co napisałem nie? ...
Sprawdziłem co kupiłem , ale chyba wszystkie gnazdka zapalniczek zazwyczaj są identyczne prawda?
Dlatego w Lanosie mi działa a w Bravo nie ...
biazio
Nowicjusz

17 Lip 2012, 21:35

jezu no to o to samo chyba chodzi co napisałem nie? ... Nośnik to telefon więc otwarzam dzięki niemu mp3 tak ... ustawiam sobie częstotliiwość i heja ... idioty ze mnie robić nie musisz ... bo ja nie pytałem o to jak to włączyć tylko o problem z wyskakiwaniem urządzenia z gniazdka ...
Sprawdziłem co kupiłem , ale chyba wszystkie gnazdka zapalniczek zazwyczaj są identyczne prawda?
Dlatego w Lanosie mi działa a w Bravo nie ...
No ale trzeba oczywiście filozofować i pokazać jakim się jest inteligentem ;d
biazio
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jakie auto z 3 niezależnymi fotelami ISOFIX z tyłu?
    Jakie auto rodzinne warte jest obecnie uwagi? Wymagania: 3 niezależne fotele z tyłu na ISOFIX (2 foteliki + na środku dorosła osoba swobodnie siedząca, ew. trzeci fotelik), benzyna (najlepiej ładnie tolerująca LPG), ew. bardzo ...

18 Lip 2012, 15:01

biazio napisał(a):idioty ze mnie robić nie musisz

Nikt z Ciebie idioty nie robi - wyluzuj trochę .. Uważasz, że kolega zrozumiał cokolwiek z Twojego ,,do otwarzania mp3 np z telefonu'' ?? Bo w/g mnie to wystarczy głośnik wbudowany w telefonie .. A transmiter ma trochę inną funkcję ..
biazio napisał(a):trzeba oczywiście filozofować i pokazać jakim się jest inteligentem

Podkreślić Ci nick na żółto na dzień dobry ?? Czy się uspokoisz ??
Do Twojej inteligencji nikt się nie czepia ..
biazio napisał(a):Nośnik to telefon

Telefon ?? Raczej karta pamięci w nim włożona ..
biazio napisał(a):Sprawdziłem co kupiłem , ale chyba wszystkie gnazdka zapalniczek zazwyczaj są identyczne prawda?

Gdybyś sprawdził to by pasowało - niestety gniazda zapalniczek może są identyczne ale nie są kompatybilne ze wszystkimi wtyczkami.. Nie wszystkie ładowarki chcą współpracować z gniazdami i transmitery też .. Taki ich urok - to chyba już pisałem ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

06 Wrz 2012, 22:55

Jakiś czas temu tez kupiłem sobie Transmiter działa bez zarzutu, choć wcześniej słyszałem różne opinie że lepiej kupić mp3 itd. generalnie jestem zadowolony
kluczyk2
Nowicjusz

13 Wrz 2012, 09:38

To już indywidualna kwestia,ja posiadam i transmiter i mp3,wiec używam zamiennie i jest top dobra rzecz. Sam transmiter nie kosztuje wiele,zależy oczywiście o jakiej firmie mowa i gdzie kupujemy..
Avde
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 1998
Auto: Ford