Trasa Szczecin - Olsztyn

17 Cze 2013, 18:33

Witam. Niedługo zamierzam jechać, ze Szczecina do Olsztyna i w tym miejscu chciałbym poradzić się Was odnośnie wyboru trasy.
Wiem, że najkrótszą drogą jest Trasa nr 22 jednak słyszałem wiele nieciekawych opinii na temat tej drogi (dużo samochodów, mało miejsca do wyprzedzania).
Można też jechać drogą E28 (krajowa 6). Tutaj troszkę większy dystans ale czasowo prawie nie ma różnicy.

Chciałbym abyście polecili mi którą trasą będzie się "lepiej" jechało, oczywiście uzasadniając swój wybór.

Pozdrawiam.
meroom
Obserwowany

Auto: VW

19 Cze 2013, 10:18

Witaj,

jechałem w zeszłym roku S6 od Gdańska do Kołobrzegu i w sumie nic złego nie mogę powiedzieć na tą trasę. Całkiem przyjemnie się jedzie i było w miarę luźno. Największy tłok był między Redą a zjazdem z obwodnicy trójmiasta. Dalej proponuję jechać obwodnicą trójmiasta i zjechać na S7 która jest obecnie w większości po remoncie na odcinku którym byś podążał (znajomy jechał w tym roku i powiedział że poleca).

Trasy 22 nie znam ale może ktoś się jeszcze wypowie w tej kwestii.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
    Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...