Trudna decyzja - Rover 200 czy Opel Astra?

03 Kwi 2007, 17:04

hej,

jestem tu nowa, ale mam nadzieje, ze dostane tu jakas pomoc.

chcialabym kupic samochod, na ktory mam 11 tys PLN. waham sie miedzy roverem 200 (od 1997 r) a oplem astra classic.

powiedzcie mi, co lepiej kupic, co jest bardziej niezawodne i jakie macie opinie na temat przedstawionych samochodow.

pozdrawiam
karolka86
Nowicjusz

03 Kwi 2007, 19:59

Witam,

Proponuje astrę classic tańsza jest w eksploatacji. Do Rovera części są droższe no i to auto nie ma najlepszej opinii. Poszukaj był gdzieś temat właśnie o Roverze...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

04 Kwi 2007, 16:24

Poza tym do Roverów Bracia Niebiescy czasami otwierają ogień...
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

05 Kwi 2007, 12:19

astra jest o wiele lepsza, rzeczywiscie, czesci do rovera sa dosyc drogie, a astra jest niezawodna i maloawaryjna, polecam :twisted:
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

11 Kwi 2007, 18:58

tez chce kupic astre ale mam 6000 zł i wacham sie miedzy 17 dieselem (isuzu) albo 1.6 na gaz .... nie wiem co wybrać - który silnik będzie bardziej niezawodny i wytrzymały :?:
krzysztofp80
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie

11 Kwi 2007, 19:24

karolka86...czy my się już nie spotkaliśmy :lol: "fiat panda, czy ford Ka"? :wink:
malken
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Century 1967 rok
    Pierwsza Toyota Century miała za zadanie zdobyć japoński rynek aut luksusowych. Auto powstało w setną rocznicę urodzin Sakichi Toyody, założyciela Toyota Industries, i temu zawdzięcza swoją nazwę. Samochód jest flagowym ...

11 Kwi 2007, 20:31

krzysztofp80 : bierz 1.7 diesel, malo pali i mozna sobie troszke poszalec :)
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Kwi 2007, 02:03

jesli chodzi o astry to mialem okazje jedziec i 1,6 benzyna/gaz i 1,7 diesel isuzu. Astra z silniekiem benzynowym zbiera sie dosc ladnie no i ogolnie dosc przyjemnie jezdzi sie tym autem, astra z diselem dosc dziwnie sie zbiera bo zaczyna w miare przyspieszac przy jakichs okreslonych obrotach (bo dopiero wtedy zalacza sie turbina) - dziwne uczucie, zle mi sie tym autem jezdzilo. Autem z silnikiem isuzu zrobilem ponad 100 tys (corsa 1,5 d) i musze przyznac ze to udane silniki ale astra jest chyba za ciezka na taki silnik 9 nie wspomne juz o silnikach oplowskich diesla bo to porazka). Co do rovera to moja znajoma ma do sprzedania 1,4 1997 i tylko 80 tys km przebigu za cos okolo 7700 (rover 214)
macomac
Nowicjusz

12 Kwi 2007, 11:53

bez przesady, astra dobrze sobie radzi z dieslem, poza tym wersja 1.7 diesel, nie jest tak porywcza jak o tym piszesz. Fakt turbina wlacza sie troszke za pozno, ale kierowca tego zbytnio nie odczuwa, ale moze tak byc skoro twierdzisz ze tak miales z dieslem, wcale nie przecze, pozdrawiam
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Kwi 2007, 21:35

:P Nie róbcie dziewczynie zamętu w głowie... :idea: Tylko rover, rover, rover - karolka86 - dokonujesz jedynie słusznego wyboru!!! :wink:
malken
Aktywny

13 Kwi 2007, 17:37

a może Rover 214kat?:) mój brat sprzedaje;)
odynka
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

13 Kwi 2007, 17:43

też polecam roverka :wink: dużo zamienników od hondy także nie trzeba kupować nowych części, prezentuje sie wyśmienicie i nie dużo pali w przypadku silnika 1.4 :)
MarioNH
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków NH

13 Kwi 2007, 20:20

jesli interesuje Cie ten rover to daj znac dam Ci namiary na ta kumpele.
Dla mnie astra w dieslu nie radzi sobie za dobrze. Silnik oplowski to totalne nieporozumienie a isuzu z turbo tak jak juz pisalem dziwnie przyspiesza bo turbina nie chodzi caly czas. Kwestia gustu i indywidualnych odczuc, ja lubie auta dosc zrywne i u mnie taka astra nie zdala by egazaminu.

Nie bardzo rozumiem o co chodzilo maniokin2 z ta porywczoscia.
macomac
Nowicjusz

14 Kwi 2007, 13:45

:D macomac: maniokinowi2 chodziło o "zrywność" auta; określił to jako porywczość - przeczytaj posta spokojnie... :twisted:
malken
Aktywny

14 Kwi 2007, 14:10

no tak, tyle ze ja nic nie pisalem o tym ze jest zrywna czy porywcza i dlatego sie dziwie ze do tego nawiazywal.
macomac
Nowicjusz