REKLAMA
Witam!
To mój pierwszy post na forum, mam nadzieję, że znajdę tutaj to czego szukam, a mianowicie porady na jaki samochód się zdecydować.
Przede wszystkim autko jakiego potrzebuję powinno być ekonomiczne. Codziennie przemierzam trasę 100 km i nie ukrywam, że właśnie ta kwestia jest najistotniejsza. Nie szukam jakiegoś ogromnego samochodu, ale przydałoby się, aby trochę miejsca w nim było (dwójka dorosłych i dziecko). Kombi odpada, zupełnie mi się nie podobają. Identycznie jak auta trzydrzwiowe.
Marki, wśród których szukam to Ople, Volkswageny, Toyoty, Suzuki, Hondy, KIA, Nissan, Seat. Na początku byłem zdecydowanie za japońcami, ale podobno części są okropnie drogie i ewentualna naprawa za 3-4k jednorazowo jest ponad moje możliwości.
Przebieg max do 125 tys i rocznik od 2007 wzwyż. Wyłącznie benzyna lub benzyna i LPG. Chyba, że macie tu inne zdanie i polecacie Diesla? Z niektórych opinii wiem jednak, że jest problem z zapaleniem diesla przy niskich temperaturach, a jako że dojeżdżam do pracy nie mogę pozwolić sobie na takie ryzyko. Garażem nie dysponuję.
Naturalnie - bezwypadkowy i nieuszkodzony.
Do dyspozycji mam około 35 tysięcy PLN.
Z góry dzięki za pomoc.
Paweł.