Trudny wybór - proszę o oceny

30 Sie 2008, 17:41

Mój problem polega głównie na niezdecydowaniu :( :( mam do wyboru autka typu

1. Ople Astra IIgeneracji hatchback5 drzwi,1.6 benzynka.
2. Volkswagen Golf IV 5 drzwi 1.6 benzynka, 3. Ford Focus 5 drzwi hatchback 1.6 benzynka 4. Nissan Almera 2generacji, 1.5benzynka, 5drzwi hatchback 5. Mitsubishi SpaceStar 1.6benzynka

Konkretnie chodzi mi o oceny poszczególnych samochodzików, oraz o to który wydaje sie najlepszy z powyższych, wszystkie są z 2000 roku, almera z 2001, a spacestar z 1999. Ceny są identyczne. Który lepszy?? :roll:
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

30 Sie 2008, 17:50

Zależy do czego, ja bym się skłaniał ku golf, jeżeli tylko te bym miał do wyboru... Jeżeli chcesz wozić rodzinę to spacestar będzie najpraktyczniejszy.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Sie 2008, 17:56

Każdy z nich na swój sposób dobry. Najsolidniej wykonany będzie pewnie Golf, najlepsze właściwości jezdne napewno ma Focus, najbardziej bezawaryjny Almera. Zastanów się na czym Ci najbardziej zależy i kup właśnie tego.
mistrz27
Początkujący

30 Sie 2008, 18:10

z tych modeli najbardziej mi astra podchodzi , ale jak bym miał z tych 5 samochodów wybierać to by musiał widzieć chociaż zdjęcia , wiedzieć ile ma przebiegu , jaki kolor , jaki wyposażenie itp itd
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

30 Sie 2008, 18:19

mistrz27 napisał(a):Każdy z nich na swój sposób dobry. Najsolidniej wykonany będzie pewnie Golf, najlepsze właściwości jezdne napewno ma Focus, najbardziej bezawaryjny Almera. Zastanów się na czym Ci najbardziej zależy i kup właśnie tego.

Tak, zwłaszcza z silnikiem renałt. Mistubishi powinno być najtrwalsze...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Wrz 2008, 21:53

pomyśle jeszcze troszke, faktycznie almera 2 generacji to praktycznie francuz bo renault wykupiło nissana. Montowane są w anglii. SpaceStar jednak raczej odpada. Zastanawiam sie nad golfem, astrą i focusem. Podoba mi sie komfort jazdy focusem lecz spotkałem sie jedynie z negatywnymi opiniami co do tego modelu, konkretnie chodzi o duże zużycie paliwa w stosunku do konkurencji z silnikami benzynowymi oraz o nieocynkowane blachy. Ja napewno nie założę instalacji lpg ani niechce mieć diesla, więc pozostaje astra i golf, dwa najpopularniejsze samochody w tej klasie, ale chyba golf jest lepszy??
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów