REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rigbi napisał(a):lexusem is200 z dwulitrowym silnikiem
Rigbi napisał(a):Jak już wspomniałem, zależy mi na w miarę normalnej reakcji na gaz, dlatego diesel, ale rozważam także 1.8T + gaz, ale w tym przypadku nie wiem co może być godnego polecenia. Z diesli myślałem 2.0 HDI lub 2.4 D5. Może macie jeszcze jakieś do polecenia trwałe jednostki?
jeździłeś is200 nie chcesz is300 bo 3litry a potem zapodajesz 1,8t który spali podobnie albo więcej od is300 już nie mówiąc że ma znacznie więcej kwiatków gotowych uprzykrzyć życie niż n/a i to jeszcze 2jz. Nie wspomnę o dieslach.
No i ścigałem się z dieslem 1,9JTD 150KM i jakoś rakiety nie robi z auta o podobnych gabarytach, a nie chcesz wiedzieć ile kasy już utopił właściciel w "dieslowskie pierdoły".
Rigbi napisał(a):ale już go nie dogoni na trasie (chyba, że będzie się ją piłować pod czerwone pole, gdy w tym czasie diesel będzie spokojnie miał nieco ponad 2k obrotów)
Rigbi napisał(a):Zakładamy, że każdy samochodzik był w odpowiednio serwisowany i nie ma 0,5 bańki na liczniku.
Rigbi napisał(a):ale poza nim i tak wg mnie lepiej samochód idzie niż w wolnossącej benzynie.
Rigbi napisał(a):Natomiast 2.0T nie jest ciut za mały jak mu przyjdzie pchać prawie 2 tony?
Rigbi napisał(a):Właśnie o to chodzi, że zaoszczędzone złotówki wolałbym w samochód wsadzić i wymieniać części na nowe niż w benzynę
Rigbi napisał(a):ale poza nim i tak wg mnie lepiej samochód idzie niż w wolnossącej benzynie