REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
może tak być aczkolwiek nie we wszystkich autach tak jest.Kordyt napisał(a):A tak rozebranego auta ponoc odpalic nie mozna bo chyba żeby zdjąć skrzynie to pierw trzeba zdjąć rozrusznik.
Kao napisał(a):Nie wiem czemu nie zrobiliście odrazu dopasowania tej drugiej podstawy do twojego silnika, moze by się udało.
Silikony nic tam nie dadzą.
kiedyś słyszałem jak gość po myciu bloku dokręcał głowicę i rozsadziło blok bo została woda w otworach.bonifacy napisał(a):Ktoś mądry kiedyś mnie pouczył jak postępować przy montażu czegokolwiek gdy otwór gwintowany na śrubę jest nieprzelotowy . Trzeba usunąć pozostałości w otworze oleju , silikonu . Jeśli tego nie zrobimy to wkręcana śruba zadziała jak prasa i rozłupie wokół otworu
no i widzisz, nauczyło Cię to ( mam nadzieję) że nie ma drogi na skróty przy takich operacjach, silnik podobno był wyciagany i rozbierane, jakby odrazu była zmieniona podstawa i dorobiona do twojego silnika to problem byłby za żegnany druga sprawa że nie trafiłeś na kumatego mechanika tylko ratował się pomysłami z głowy a później została tylko desperacja i bezradność.Kordyt napisał(a):Po pierwsze mechanik nie chciał bezkosztowo wyciągać silnika a ja już nie mialem budżetu na to wszystko.
Ja teraz głupieje. a kto wykręcał miskę kręcił do spawania ?Pospawali bez jej demontażu ? Coś mi się wydaje że nie panujesz nad tą sytuacją . Się gubisz.Kordyt napisał(a):Ktos musial popelnic błąd. I raczej musial to byc ten ost mechanik, bo nikt inny miski poza nim nie wykrecał