REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ja rozumiem ale przesadziłeś trochę z tym przebiegiemGradory napisał(a):To, czego Ty i wielu ludzi nie rozumie to fakt, że to klient dyktuje to, że samochody rozpadają się przy około 300 000 km
ja uważam że to bajeczki, to właśnie dzięki tym autom wybobili sobie renomę trwałości i bezawaryjności.Cichy77 napisał(a):Przykładem może być mercedes 124 przez którego koncern miał spore kłopoty bo był za trwały,
Nie do końca bo zobacz co się stało z następnymi egzemplarzami, od końca lat 90tych jakość mocno poleciała. Nie zmieniali by założeń przy produkcji samochodów jak by faktycznie to co sie stało ze wspomnianym modelem było dobre dla takiego koncernu.Kao napisał(a):ja uważam że to bajeczki, to właśnie dzięki tym autom wybobili sobie renomę trwałości i bezawaryjności.
Cichy77 napisał(a):Ja rozumiem ale przesadziłeś trochę z tym przebiegiem Klient decyduje co kupuje jednak fabryki robią coraz gorsze auta i nie ma wyboru. Niektóre zaraz po gwarancji stają się tak kosztowne że nie opłaca się ich trzymać.
Cichy77 napisał(a):Problem jest w koncernach którym nie na rękę jest produkować trwałe samochody. Przykładem może być mercedes 124 przez którego koncern miał spore kłopoty bo był za trwały, a o tym głośno się nie mówi. Wiem, że to były inne lata ale mając taką technologię jak dzisiaj powinno być lepiej w tej kwestii, a w tej chwili dążymy do tego że samochody psują się coraz częściej i mamy z nimi więcej problemów
szybki napisał(a):Tym bardziej że było ma rynkach światowych trochę konstrukcji równie trwałych jak w124.