REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
yeti65 napisał(a):Trwałość współczesnych samochodów
Cichy77 napisał(a):Zauważcie że koncerny odchodzą od downsizingu
No dobra to też zadaj sobie pytanie dlaczego w hybrydach nie montują takich silników skoro przecież są takie fajne małe?yeti65 napisał(a):No nie wiem. Ja tam widzę wręcz wysyp mocnych 3 cyl 1.0 silników. Suzuki, Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Vag, a teraz jeszcze Renault.
Cichy77 napisał(a):To i tak te 300 tyś. km jak na 1.4 TSI to myślę że niezły wynik Słyszałem że z nimi są już problemy po przekroczeniu 150 tkm jak się normalnie użytkuje.
Cichy77 napisał(a):Produkowanie trwałych samochodów koncernom nie opłaca się
Jak by były droższe i trwalsze to na pewno by ludzie rzadziej zmieniali auta a to by na pewno miało pozytywny wpływ na ekologię. Tak samo z innymi rzeczami jak np. smartfony i ich aktualizacje nikt by nie zmieniał telefonu co dwa lata tylko co trzy lub cztery jak by przez ten czas były aktualizacje. Dzisiaj hardware smartphone jest na tyle mocny że spokojnie wystarcza na tyle lat a nawet więcej.Gradory napisał(a):Raczej klientom nie opłaca się płacić więcej za trwałe samochody.
Cichy77 napisał(a):Jak by były droższe i trwalsze to na pewno by ludzie rzadziej zmieniali auta