Trzaski przy ruszaniu i cykanie w kole MERCEDES CLA45S [video]

02 Paź 2023, 08:58

Hej, mam taki problem od roku czasu, że z koła dochodzi specyficzny dzwięk cykania, auto jest na gwarancji i bujam się po serwisach ASO już od roku czasu, byłem ponad 15x z tym, ale problem ciągle wraca, albo w ogóle po odbiorze nie ma rezultatu, nie wiem już co mogę z tym zrobić, czy to coś poważnego, czy nie, ale mam wrażenie, że jak im nie wskaże palcem co to może być, to nie naprawią tego

Samochód CLA45S 4matic+ (421km) 2021 rocznik

LINK DO FILMU z cykaniem w kole - https://www.dropbox.com/scl/fi/j685899jpyog9tir6o5qt/Wideo-2.08.2023-09-11-55-edytowano.mov?rlkey=ud0o4afdzzhe8u02m72hfb5xp&dl=0

Drugi problem to trzaski przy ruszaniu, to problem, który występuje od dwóch miesięcy i bardzo ciężko zaprezentować go doradcy serwisowemu, bo wydobywanie się tego dzwięku jest bardzo nieregularne, na pewno zawsze jak ruszam po nocy to ten dzwięk występuje, a pozniej przestaje i raz się pojawi, a raz nie, ale jak już wystąpi to podczas wyjeżdżania z miejsca parkinkowego i nie ma znaczenia, czy przodem, czy tyłem, niżej przesyłam link do filmu.

LINK DO FILMU z trzaskiem -

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Mam nadzieję, że ktoś ma jakiś pomysł w czym mogą leżeć problemy, bo już straciłem nadzieje, że auto wróci do tego stanu przed tymi problemami...

Dziękuje za pomoc!
vorex4
Obserwowany

05 Paź 2023, 18:45

Brat sprzedał Sprintera naszemu koledze,mały przebieg,stan perfekcyjny,zero korozji,daliśmy mu by przez miesiąc jeżdził nim,przetestował,dopiero podjął decyzję,jeżdził na miejscu,po miesiącu doszło do transakcji,auto kupił,za jakiś czas dzwoni do nas,wybrał się pierwszy raz i nie może wrócić,gdyż trudności z wbiciem 2 biegu,ale tylko gdy auto się rozgrzeje,gdy wystygnie problemu nie ma,sprzęgło nowe,dwumas nowy,podjechał do ASO MB po drodze,no i co? Wymontowali skrzynię,nie znalezli,nie usunęli usterki,jakoś wrócił,pojechał do ASO u nas,nie znależli przyczyny,no to polecilismy mu znajomego mechanika,według nas najlepszego w naszych okolicach,już na deugi dzień auto odebrał,mechanik powiedział,ze nie miał możliwości zrobienia jazdy próbnej,ale jest pewien,że problem się już nie pojawi,do dzisiaj a minęły już ze 3 miechy znajomy nie zadzwonił,mechanik wiedział ,że w tych modelach montowano wadliwe mechanizmy plastikowe w mechaniżmie zewnętrznym,po rozgrzaniu traciły precyzję,wymienił na poprawione,ASO o tym nie wiedziało,on wiedział.W tym przypadku,z którego koła dochodzi ten dżwiek, z tyłu,czy z przodu?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Lexus LFA - tytanowy wydech
    Supersamochód Lexusa to auto wyjątkowe w każdym calu. Wyjątkowe jest jego nadwozie z kompozytów zbrojonych włóknem węglowym. Wyjątkowy jest jego 560-konny silnik V10 o pojemności 4,8 l, który wkręca ...