Trze przy skręcie

21 Lis 2012, 17:54

Witam mam taki problem że wymieniłem koła na zimowe wraz ze stalówkami ( letnie alu) i mam teraz tak że prawa felga trze mi o drążek kierowniczy wraz z tym odważnikiem, odważnik ściągnąłem ale dalej trze i jaka jest tego przyczyna...?

Zdjęcie

Zdjęcie
Turbodymomen
Początkujący

Miejscowość: Mielec
Prawo jazdy: 14 07 2009
Auto: Ibiza 1.2 12V

21 Lis 2012, 20:04

sprawdzić Et / odsadzenie felgi stalowej błednie dobrana felga ,
chyba że skrzywiony wąs zwrotnicy lub zła końcówka drązka kierowniczego - lub nadmierny luz sworznia zwrotnicy
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lis 2012, 10:49

Ja obstawiałbym końcówke drążka kierowniczego. Najlepiej byłoby podjechać najpierw na geometrię kół aby wszystko Ci dokładnie zbadali,natomiast potem na diagnostykę.
ZmienOlej
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, pilnuj ciśnienia w oponach
    Choć wiele osób planuje wakacyjny urlop z dużym wyprzedzeniem, to często w swoich przygotowaniach do podróży nie uwzględnia kontroli stanu technicznego pojazdu. Szczególnie ważna jest kontrola ciśnienia ...
    SKODA Yeti Adventure - wersja limitowana
    SKODA wprowadziła na rynek limitowaną wersję modelu Yeti – Adventure. Samochód bazuje na wariancie Ambition i dostępny jest ze wszystkimi silnikami. Model Yeti Adventure to kontynuacja oferty wersji specjalnych, ...