Trzeszczy wydech/tłumik bmw.e36 1.6

04 Lis 2016, 20:47

Witam !
W moim aucie zaczal trzeszczec (charczec) tlumik.. jak dodaje gazu slychaz z tylu stukot tak jakby.A jak jade to sie na uszy wytrzymac nie da jakby cos tarlo/charczalo...
Wydech ma dooosc duuuza koncówke (powaznie) i jest bardzo glosny nie wiem po co taki ktos wsadzil ale jak jest to ok..
Spotkalem takiego goscia starszego ktory slyszal to na prakingu podszedl i powiedzial zebym rozerwal jedna obudowe tlumika bo to ona tak charczy.. mowil ze tak sa dwie obudowy.
Co sadzicie ?
Nie mam teraz kasy na nowy..
Pozdrawiam !
MaYor
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: BMW e36
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

06 Lis 2016, 18:35

Do wymiany tłumik - prawdopodobnie pordzewiały i urwały się przegrody w środku tłumika.
MaYor napisał(a):Nie mam teraz kasy na nowy..

No cóż - jak sie ma samochód, to trzeba mieć kasę na jego utrzymanie. :P Trudno. Albo na płacenie mandatów - w tym przypadku jak cię zatrzyma do kontroli policja, to masz mandat + zatrzymany DR. A to zwiększa koszta, bo po wymianie tego tłumika będziesz musiał pojechać na SKP celem zrobienia badania i otrzymania potwierdzenia o pozytywnym badaniu i z tym będziesz musiał pojechać do WK gdzie jest zarejestrowany samochód i tam odzyskać DR.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006
    Design modelu BMW Concept Coupé Mille Miglia z 2006 roku to współczesna interpretacja stylu prezentowanego przez legendarne BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé z 1940 roku, łącząca tradycję z nowoczesnością. ...
    Lexus Landau - kompaktowy hatchback z silnikiem V8
    W połowie lat 90. Lexus zaprezentował koncepcyjny model Landau, którego konstrukcja została osadzona na płycie podłogowej pierwszej generacji modelu GS 300. Cechą charakterystyczną prototypu było nie tylko pięciodrzwiowe ...