Tuning fiata 126p

18 Lut 2010, 20:30

Chcę tuningować fiata 126p może włożyć mu inny silnik większy .Jak mam to zrobic i jaki silnik włożyć?? :grin: Dziękuje!! :grin:
mati126p
Nowicjusz

Miejscowość: płock

18 Lut 2010, 20:34

Do malucha podejdzie troche silników np od Tica,od CC,od Uno i swego czasu było nawet z silnikiem od bodajże Punto ale zastanów sie czy warto?? Koszt silnika i robocizna napewno przekroczy wartość malucha,sam na początku gdy kupiłem malucha miałem chopla żeby tuningować i robić SWAPa (przekładka silnika) ale doszłem do wniosku że sie nie opłaca i śmigam cały czas seryjnym kaszlem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lut 2010, 20:58

no wiesz wiem ze to pochałania kase i czas..ale ja kubie malce a używane cześć od aut to ja mogę mieć za małą kasę bo chce mu wrzucić inny silnik , elektryczne szyber ,centralny,alu, dobry car audio, lampy od golfa 4 przednie całego go przerobić , pomalować na błękitny metalik spoilery itp .. a możesz mi jakoś podpowiedzieć z tymi silnikami ?? :smile:
mati126p
Nowicjusz

18 Lut 2010, 21:15

tak sie zastanawiam czy silnik od garbusa by sie nie nadawal do takiej przekladki
LORD
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

18 Lut 2010, 22:25

Zapraszam na forum malucha,tam napewno coś znajdziesz.
 http://fiat126p.pl/forum/
wystarczy sie zalogować i masz dostęp do wszystkich tematów.
Ostatnio edytowany przez Barol, 18 Lut 2010, 22:49, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Awatar użytkownika

19 Lut 2010, 17:19

a i czy z innym silnkiem on bedzie dopuszczony do ruchu ??
mati126p
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bieżnikowanie opon - nie tylko w czasie kryzysu
    Rok 2011 był dla polskich bieżnikowni bardzo dobry. Wszystkie zakłady bieżnikujące opony odczuły zwiększony popyt na opony bieżnikowane zwłaszcza w drugiej połowie roku. Tendencja wzrostowa widoczna też była w pierwszych ...
    Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...

19 Lut 2010, 18:40

Jeśli zrobisz odpowiednią adnotacje w dowodzie rejestracyjnym to owszem tak.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2010, 20:03

Można zamontować silnik od np CC 900,Uno 1.0.Samo zamontowanie nie jest strasznie trudne.Najtrudniejsze jest zespolenie silnika z seryjną skrzynią biegów.Trzeba dorabiać specjalną flanszę-przejściówkę łączącą silnik ze skrzynią
chicken19
Zaawansowany

22 Lut 2010, 20:15

można też dać zupełnie inną skrzynie która będzie wytrzymywała więcej niż 50 koni :mrgreen:
ogólnie zabierając sie do tematy zmiany silnika na większy zadam pytanie najwazniejsze
Jakie masz na to fundusze?? :idea:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Lut 2010, 23:25

no ja też myślę nad przeróbka i kilka osób mówi mi że się nie opłaca ale to tak lepiej jak się samemu coś zrobi :razz: :lol: :grin:
krzychu2012_n
Nowicjusz

Miejscowość: Dalików

27 Lut 2010, 23:51

Może włóż drugi do bagażnika ;)

A tak serio to trzeba uważać, bo malucha łatwo zwieśniaczyć tuningiem. Na pewno nieraz widzieliście różne wynalazki na drogach, które nazywane były tuningiem fiata 126 p. Trzeba sie na prawde do tego przyłożyć. A klasyczne fiaciki tez są przecież piękne ;)

Co do silników to widziałem również pomysł z silnikiem corsy.
bartekk
Nowicjusz

Miejscowość: Koniecpol

28 Lut 2010, 10:23

Na youtube jest filmik o 126p z silnikiem z Alfy Romeo 1.7 140km i w dodatku z Polski więc Polak potrafi.

Dla ciekawych wrzucam link:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7GvrtNb1fJc[/youtube]
Ostatnio edytowany przez Barol, 28 Lut 2010, 23:29, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Awatar użytkownika

11 Mar 2010, 13:55

Też widziałem takiego malucha z tym silnikiem od Alfy... Powiem wam że takie małe szaleństwo jest wtedy...
gosiaxd
Nowicjusz

Miejscowość: Radom